Så är då den nya Socialdemokraternas regeringen på plats och det ser bra ut.

Så är då en ny regering på plats. En del stadsråd var helt väntade även om man förstod att det skulle bli några som roterar. Så här ser regeringen ut se nedan. Det är några mycket spännande val som är gjorda, de tänker jag på i första han är främst Lina Axelsson som är den nya skolministern som helt säker som vet vad och var man måste sätta in åtgärder i skolorna för hon har ju gjort mycket i verkligheten
En annan är Khashayar Farmanbar, som är energi och didigitaliseringsminister som också har erfarenhet från näringslivet. Det är också en ny bostadsminister John Danielsson som har en lite omöjlig uppgift då investeringsstödet plockats bort och jag ser gärna en helt ny bostadspolitik där man momsbelägger hyran så man får även dra av momsen. Om jag förstått det rätt är det miljöministern som ska fatta beslut och tillstånd för djupförvaring av utbränt kärnbränsle. Det finns många saker som är positiva för Magdalenas nya regering som jag också tror kan samarbeta bra med andra partier och partiledare. Jag tycker att Kålle var ett bra namn som industriminister.

Så här ser hela regeringen ut.
Statsrådsberedningen
Magdalena Andersson, statsminister och Hans Dahlgren, EU-minister

Arbetsmarknadsdepartementet
Eva Nordmark, arbetsmarknads- och jämställdhetsminister och Johan Danielsson, bostadsminister och bitr. arbetsmarknadsminister

Finansdepartementet Mikael Damberg, finansminister och Max Elger, finansmarknadsminister samt Ida Karkiainen, civilminister som är yngsta statsrådet från Norrbottning och Haparanda

Försvarsdepartementet Peter Hultqvist, försvarsminister

Infrastrukturdepartementet Tomas Eneroth, infrastrukturminister och Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister

Justitiedepartementet Morgan Johansson, justitie- och inrikesminister som ni ser ett utökat uppdrag.
Anders Ygeman, integrations- och migrationsminister men har även ansvaret som idrottsminister

Kulturdepartementet Jeanette Gustafsdotter, kulturministers med ett förflutet från rollen som generalsekreterare för branschorganisationen Sveriges Museer.

Miljödepartementet Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister mycket viktigt uppdrag i klimatomställningen

Näringsdepartementet Karl-Petter Thorwaldsson, näringsminister och så
Anna-Caren Sätherberg, Som är från Åre och är landsbygdsminister

Socialdepartementet Lena Hallengren, socialminister Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister båda säkra kort

Utbildningsdepartementet Anna Ekström, utbildningsminister och Lina Axelsson Kihlblom, skolminister

Utrikesdepartementet Ann Linde, utrikesminister och Anna Hallberg, utrikeshandelsminister samt minister för nordiska frågor och Matilda Ernkrans, biståndsminister

Så här beskrivs regeringen i Omni
I Magdalena Anderssons nya S-regering finns flera okända namn, så som tidigare statssekreterare Max Elger, ny finansmarknadsminister, och civilminister Ida Karkiainen, tidigare ersättare i riksdagen.
– Det här är personer som kan frågorna som hon satt på posterna, hon vill ha en sakkompetens snarare än att de är namnkunniga, säger statsvetaren Jenny Madestam till TT.
Bland de mer kända ansiktena syns tidigare socialminister Annika Strandhäll, ny klimat- och miljöminister, och tidigare LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, ny näringsminister. Madestam tror att Thorwaldsson delvis tas in för att locka tillbaka väljare som lämnat S för SD.

Ytterligare en artikel från Omni

Jeanette Gustafsdotter beskrivs som ett av de mer oväntade namnen i Magdalena Anderssons nya lag. Gustafsdotter, som i grunden är jurist, har varit generalsekreterare för Svenska Museer och dessförinnan vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU).
Enligt DN:s kulturchef Björn Wiman tyder utnämningen på en vilja från Andersson att slå vakt om de oberoende mediernas uppdrag.
Även Karin Olsson, kulturredaktör på Expressen, menar att valet är ett tecken på att mediefrågorna är viktiga för regeringen. Hon pekar på utmaningar som ”en tynande landsortspress, högernationalistisk kritik mot public service och frågor om framtidens stöd”.
Förvåningen märks också hos tidningen Arbetets kulturredaktör Johannes Klenell.
– Hon känns mer som en institutionspolitiker än en rörelsepolitiker, så jag undrar lite hur hon kommer stärka upp de andra kulturområdena som är mer folkrörelsebetonade, säger han till SVT. Slut citat.
Jag tycker det ser mycket bra ut även om jag inte känner alla nya men jag litar helt och hållet på att statsminister Magdalena Andersson vet vad hon gör och sätter ihop ett bra lag. Till och med Johan Persson gruppledaren för Liberalerna såg på att det fanns goda förutsättningar för samarbete

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.