Privata välfärdsföretag lockar över statliga utredare att bli lobbister

Omni har skrivit följande om statliga utredare
”Flera statliga utredare som haft uppdraget att utreda privata vinstintressen i den offentliga sektorn har erbjudits jobb inom den privata välfärdsindustrin och över en natt blivit välbetalda lobbister. John Lapidus, forskare i ekonomisk historia, skriver på DN Debatt att karantänsregler som hindrar detta borde införas.

Han skriver att det här är ett demokratiskt problem och menar att statliga utredare mer lyssnar på den privata välfärdsindustrin än på sina uppdragsgivare. Han presenterar tre direktiv som ska lösa problemet. Utöver karantänsreglerna vill han att expertgrupper inte få fyllas med aktörer som själva kan ha ett vinstintresse. Han efterfrågar även tydligare direktiv kring frågan.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.