När det blev stopp på vägarna på grund av snökaos skyllde man att det stod elbilar som ett hinder. Det var en bil och skandal att sådana rykten sprids

När man fick snökaos i södra Sverige då beskyllde man urladdade elbilar som var ett stort problem i trafikkaoset. Det spreds med rekordfart runt om i Sverige av media. Man kan nog säga utan att ta i att där har det aldrig varit någon källgranskning alls. Enligt Aftonbladet så har de som agerar där nämligen Räddningstjänsten att det var en bil det handlade om. Man måste få fundera om dessa Fake News var något som den fossila branschen kan ha legat bakom. Man har all rätt att fundera över hur sådana lögner sprids. Däremot drar alla sorts bilar mer energi då vägarna inte hinner plogas eller snöröjas på annat sätt. Man kan fråga sig hur P4 gjorde kollen av sanningshalten

Så här ser notisen som Omni skrev om snökaoset
Urladdade elbilar uppgavs vara ett stort problem i trafikkaoset på E6 som uppstod under förra veckans snöoväder i Västsverige. Men i själva verket rörde det sig dock bara om en elbil, säger räddningstjänsten enligt Aftonbladet.
Rapporteringen om problemet med elbilar började efter en P4-intervju med vägtrafikledaren Mikael Salo. I ett nytt inlägg på Facebook, som Tesla Club Sweden refererar till, skriver han att det i intervjun inte framkommer att han sa att det bara rörde sig om rapporter om ett stort antal övergivna elbilar.
”90 procent gick åt till att försöka hitta fler tungbärgare för att lösa det verkliga problemet, lastbilar som fastnat på en knappt tre mil lång sträcka”, skriver Salo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.