Storbritannien har blivit fattigare på grund av Brexit

Storbritannien har varit mycket i ropet nu främst på grund av Covid. Men landet har även lämnat EU och det är och har varit stora problem. Ett exempel är förhållandet mellan Storbritannien och Frankrike om fisket. De har även haft svårt med flera grupper av arbetskraft.

Så här beskriver Omni vad som hänt i Storbritannien.
Det är tydligt att brexit, åtminstone initialt, gör Storbritannien fattigare, skriver Toby Helm i en analys i The Guardian. Brexit har lett till brist på arbetskraft och slagit hårt mot specifika sektorer som fiskerinäringen, lantbrukare och småföretagare, menar han.
”Att driva igenom brexit var den lätta biten. Att bevisa att det var värt det och gjordes för det bättre har visat sig betydligt mycket svårare”, skriver Helm.
Faisal Islam är inne på samma spår i BBC. Han skriver att de ekonomiska effekterna blivit tydliga när den brittiska handeln inte återhämtat sig på samma sätt som i resten av världen efter smällen från covid-19.
Han menar samtidigt att det brittiska näringslivet kommer få lära sig leva med tullar mot resten av EU.
”Den politiska verkligheten just nu är att affärsvärldens oro ses som tillräckligt hanterbar när den ställs mot regeringens frihet att reglera som den vill”, skriver han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.