Det går tungt för moderaterna och Ulf Kristersson

Jag tror vi har sett början på en kraftig tillbakagång för Moderaterna och främst Ulf Kristersson. Nu strömmar väljare tillbaka till Socialdemokraterna enligt senaste opinionsundersökningen. Det förvånar inte mig ett enda dugg och det tror jag beror på den extrema högersväng han gjort och rättar rent Sverigedemokraterna. Den delen ska man inte enbart skylla på Kristersson för den som började den vägen var Kindberg Batra ivrigt påhejad av många. Han och moderatledningen har tagit bort den framgång Fredrik Reinfeldt och Anders Borg fick med de nya moderaterna där motståndet mot Sverigedemokraterna var kompakt och vi glömmer inte Reinfeldts ord öppna era hjärtan. I dagens Omni tas detta upp där man skriver följande och det är ord och inga visor och så här skriver man

”Ulf Kristerssons valrörelse kan haverera innan den ens börjat, skriver Expressens politiske kommentator Viktor Barth-Kron. Enligt veckans opinionsmätning från SVT/Novus lockar S nu väljare från M och inte tvärt om.
”Fortsätter trenden som nu blir 2022 års moderata personfråga inte vilka ministrar de ska tillsätta, utan om de ska byta partiledning före eller efter valet”, skriver han.
I panelen i SR:s ”Godmorgon världen” gör Göran Greider, politisk chefredaktör på Dala-Demokraten (fristående socialdemokratisk) bedömningen att ”paniken stiger” inom M.
– Kristersson är väg att bli lillebror till Åkesson. SD:s skugga faller allt tyngre över M och KD som hamnat i samma situation som S ofta gör. Vad de än säger om hårdare tag så bjuder yttersta högern över, säger han.” Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.