OS går av stapeln mindre än om en månad och jag spekulerar lite om hur det går för Sverige

OS närmar sig med stormsteg och det är mindre än en månad kvar till spelen börjar. Invigningen är den 4:e februari om 25 dagar medan tävlingarna startar redan den 2:a med curling. Den 5:e börjar längdåkningen med skiathlon för damerna, och herrarna den 6:e. Då kommer även utförsåkningen igång. De många av tävlingarna börjar redan vid 02 tiden svensk tid och huvud kanal på TV är kanal 5 om jag läst schema rätt. Men många tävlingar som i vanliga fall börjar på fm kan börja redan vid 3 tiden på natten men kvällstävlingarna där blir eftermiddag här hemma. Allt ska tävlas färdigt den 20 februari.

Hur det kommer att bli på grund av att pandemin törs jag inte ens sia om men Kina kör ju igång total lock down i 15 milon städer där man har haft ett 50 tal smittade. Det är nog inte otroligt att det kan komma in ledare och idrottsmän som har smittats av covid och vad som händer då är väl ingen som vet hur Kina reagerar. Jag år orolig över att det kan bli lite diskussioner hit och dit på grund av pandemin så att glansen över OS försvinner och främst inom lagsporter som ishockey.

Jag har stora förhoppningar på svenska deltagarna och då främst på damerna och det gäller både på längd och skidskytte. Hoppas mest på Jonna Sundling som i helgen gjorde bra prestationer både i sprint och på 10 km både klassisk stil och skate. I OS tror jag hon kan vara med i medaljstriden både i sprint, sprintstafett med Maja Dahlkvist bara de inte kör på varandra. Jonna måste vara given även på en stafettsträcka men kanske även på något distanslopp. Klart att även Frida och Ebba har medaljchanser. Av herrarna har jag inte hittat någon medaljkandidat förutom i skidskyttet där det kan bli flera medaljer.

Sandra Näslund kommer nog ganska säkert att slåss om medaljer liksom skridskoåkaren Nils van der Poel. Curling både på herr och damer kommer det mest troligt bli medaljer. Utförsåkning både damer och herrar finns chanser på medaljer. Hur det blir i ishockeyn är det svårare då det är svårt att veta vilka spelare som kommer att delta. Det kan säkert också komma någon svensk som jag inte nämnt som även kan ta en medalj. Jag vill tipsa om att Aftonbladet har haft en bra länk artikel det gäller vilka tider de olika sporterna går svensk tid borta i Kina som programmet ligger. Det blir självklart för mig att det blir en hel del tidiga tider som tävlingarna om det nu blir så att det sänds på några kanaler som jag har i TVn. Jag tycker det är mycket synd att inte SVT har fått sändningarna så att alla svenskar kan se alla tävlingar vilket på sikt kraftigt kommer att skada svensk vintersport. Det är inte bra sändningar från kanal 6 som nu har en hel del sändningar från världscupen. Jag kommer säkert tillbaka när OS närmar sig och under OS för den jag av de svenska vintersporterna helst vill se överst på prispallen på någon distans är två damer nämligen Jonna Sundling och Sara Hecktor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.