När moderaterna styrde Sverige eller satt i annan regeringen byggde man inga kärnkraftverk och ingen annan el producerades

Moderaterna de skyller allt på Socialdemokraterna och Anders Ågren går ut på samma sätt i sin blogg och skyller på S. På Vet han om att det var en folkomröstning som hade tre förslag men Moderatförslaget fick inte många röster. 2016 under Ibrahim Baylan träffade man en långsiktig uppgörelse som kort såg ut så här mellan partierna
Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har enats om en överenskommelse om Sveriges långsiktiga energipolitik. Överenskommelsen utgör en gemensam färdplan för en kontrollerad övergång till ett helt förnybart elsystem, med mål om 100 procent förnybar elproduktion år 2040. Regeringen och partierna är överens om att Sverige ska ha ett robust elsystem med en hög leveranssäkerhet, en låg miljöpåverkan och el till konkurrenskraftiga priser. Det skapar långsiktighet och tydlighet för marknadens aktörer och bidrar till nya jobb och investeringar i Sverige.

Så sent som 2016 var det men bläcket han inte torka förrän M hoppade av i alla fall innehållet. Den var till för att låsa upp efter folkomröstningen. Vem vill göra upp långsiktigt med ett parti som inte håller vad man enas om. De vill nog helst sitta på läktaren och skälla och skylla ifrån sig på andra

Moderaterna gnäller och skyller allt på Socialdemokraterna som nu. Men de hade själva makten med alliansen mellan 2006 till 2014 med Reinfeldt som statsminister. Inget iniativ om någon utbyggnad av kärnkraften och det är bara 7 år sedan så nog borde de ha vetat att det tar en lång tid att planera och få tillstånd att bygga. Det finns ju inget förbud mot att bygga kärnkraft enligt överenskommelsen men det är upp till elproducenterna. Sedan det började produceras vindkraft har priset sjunkit som en sten och idag har priset legat på 20 öre över hela landet.

Oskarshamn reaktorer har stängts på grund av enorma förluster. I slutet av september 2014 blev det offentligt att reaktorerna bara de 2 senaste åren gått med sammanlagt 2,5 miljarder i förlust. Minst en av reaktorerna hotades därför av stängning på grund av höga driftkostnader och sjunkande elpriser.En orsak är att vindkraften har drivit fram rekordlåga elpriser, vilket gör det allt svårare att få lönsamhet i kärnkraften. Det är bara att konstatera att nuvarande låga pris beror vindkraften. Dessutom vet man nog inte vart de slutgiltiga kostnaderna för slutförvaringen ligger i 1000år. Det är en ren och skär lögn att socialdemokraterna fattat beslut om stängning av något verk. Oskarshamnsverkets Kraftgrupp (OKG) heter ägarna till Kraftverket där.Ägarförhållandet är följande ll 54,5 % av Uniper Sverige och 45,5 % av Fortum Sweden AB.[2] Unpiper ägs av tyskar tills Fortum förvärvade bolaget och Fortum har Finska staten som huvudägare. Det här uppgifterna kan nog också ha ändrats

Det har funnits chanser för M att driva energipolitik redan 1976 men den regeringen varade i två år med med Bråket om kärnkraften som final. Det fanns flera borgliga regeringar med både c och FP. I vilket fall som helst blev Carl Bildt statsminister 91 som varade till 94. Men en sak är helt klar att någon energipolitik har Moderatledda regeringar aldrig fört när de styrt. Moderaterna har haft mer splittring än S med Mp och C.

Kan konstatera att inget energibolag har sökt några tillstånd att bygga ny kärnkraft eller har de sprungit till Kristersson vilket jag inte tror. Moderaterna har nu i snart två perioder gnällt om stort och smått. Jag glömmer aldrig när de skar ned på polisutbildningen kanske under 2 mandatperioder men när de blev i minoritet har de gnällt över för få poliser som om att poliser inte har en utbildningstid. De försvann många poliser under Reinfeldt regeringen och vid den tiden höjde man inte alls polislönerna. Den här lista ska kunna bli hur lång som helst men glöm inte heller bort att deras skolpolitik gynnade inte läraryrket utan vinsterna för privatskolor till ägarna och deras politik gav av bidrag till muslimska skolor som de i ord tar avstånd ifrån. Moderaterna har en fördel då inget media granskar de förslag som de ibland föreslår och inget media frågar varför gjorde in inget åt energipolitiken när ni styrde annat än avreglerade

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.