2021 minskade brottsligheten medan vi ständigt får veta hur den ökar bland annat i Stockholm där det är kamp om knarkmarknaden

    Det har varit mycket diskussion om brott och straff. Av det som talas mest om är de skjutningar som sker i främst Stockholmsområdet och några andra större städer. Dessa brott är nog för det mesta en kamp mellan olika gång inom den organiserade brottsligheten och kampen om att styra narkotikamarknaden. Glädjande nog har brottsligheten sjunkit och det gäller antalet anmälda brott. Tyvärr har hela landet fått bilden att brotten bara ökar och det beror på vad som sker främst i stor Stockholm.

    Så här beskriver Omni att brottsligheten
    Mängden anmälda brott under 2021 minskade med fem procent jämfört med året innan, enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. Det skriver Aftonbladet.
    Nästan 1,5 miljoner brott anmäldes 2021, vilket var en minskning med drygt 84 000 anmälningar. Antalet personbrott och dataintrång har däremot ökat enligt rapporten. Även antalet våldtäkter mot kvinnor har ökat med fyra procent, totalt gjordes 9 240 anmälningar under året. Samtidigt anmäldes 279 våldtäkter mot män, en ökning med nio procent.
    De kategorier som minskade mest var stölder och bedrägerier, främst kort- och identitetsbedrägerier.
    De anmälda misshandelsbrotten har också minskat bortsett från anmälningar om våld mot kvinnor över 18 år, som ligger på ungefär samma siffra som 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.