Den unga ryska konståkerskan får åka vidare trots konstaterad med förbjudet ämne. Kanske ett rätt beslut

Det har varit mycket diskussion om doping om den 15 årige konståkaren. Jag har då aldrig trott att hon själv har dopat sig. Har hon fått i sig preparatet så ska någon ha gett till henne och sagt att det inte är dopingklassat. Hon är 15 år och jag är inte så säker på att att hon är så insatt i Doping. Har hon hunnit träna så mycket att hon är en världsstjärna så har nog inte haft tid till att koncentrera sig på skolan. Nu har det kommit fram att hon fick sin farfars hjärtmedicin av misstag. Hur misstaget kommit till har jag dock inte kunna läsa mig till. Jag hoppas att man inom idrotten kommer att kunna rensa bort fusket där Doping är ett men inom skidåkning har man inför ett förbud mot fluorvalla som man inte kan kontrollera.

En annan sak är detta med bloddoping som varit svårt att analysera om det skett för en tid sedan. Forskare här i Umeå har ju funnit ett system där man kan analysera om man tidigare varit
Varit bloddopad. Det verkar dock ta en evighet innan Vada eller vem det är som ska godkänna detta. Det kan man fundera över varför man inte godkänner detta. Kampen mot Doping måste bli ännu hårdare men hur kan en hjärtmedicin vara prestationshöjande.

Så här skriver Omni om den unga ryskan.
Den ryska konståkerskan Kamila Valieva fick i sig sin farfars hjärtmedicin av misstag. Det var förklaringen som gavs under förhandlingarna om hennes dopningsärende, skriver AP.

Idrottens skiljedomstol Cas gav i går Valieva grönt ljus att delta i damernas individuella tävling, som inleds under tisdagen. Den 15-åriga ryskan säger till tv-kanalen TV1 att uppmärksamheten har varit jobbig.
– De här dagarna har varit väldigt svåra för mig. Jag är glad, men samtidigt är jag känslomässigt utmattad, säger hon enligt

2 kommentarer

  1. Göran Lundström

    Hej Lennart!

    Jag heter Göran Lundström och har länge varit arg för hur vi utnyttjas här i norr.
    Hörde-läste kring nyår ett reportage av Steffen där du också påtalade att ökad överflyttningen av elström söderut måste stoppas.
    Har länge gått och varit irriterad på den lagliga stölden av våra tillgångar, och igår var det ännu en insändare i PT kring ämnet.
    Skulle gärna visa insändare för dej före inskick till VK, om du är intresserad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.