I södra Sverige är det viktigare för moderata kommunalråd att se havet än att det finns billig el och även om de byggs är det för lång ut för att se dem från land

Moderata kommunalråd i södra Sverige föredrar att kunna se utöver havet i stället för att få energi och billigare energi. Höga vindkraft ser man inte på särskilt långt avstånd. Det gnäller på energibrist och energipris och det får inte byggas energiproduktion här där vi bor men kan byggas var som helst i landet men inte inom det område som vi ev kan se med blotta ögat. Det här viss på att Moderaterna tar inget ansvar för att lösa energibristen i Sverige och få till en grön energi för att klara den gröna omställningen. Än en gång visar moderaterna vill inte lösa den akuta bristen och trots att det finns inget beslut om förbud mot att bygga ut kärnkraften. Hur moderaterna kan agera har vi även upplevt vid dragningar av vägar och järnvägar där de varit emot men sedan hakat på planeringen när de moderater som varit berörda gått ur tiden. För moderaterna går alltid egenintresset före de allmännas intresse.

4 kommentarer

  1. arbetare

    Kan herr Holmlund förklara hur man ska få vindsnurrorna att leverera när det inte blåser ?

    Eller hur man ska få lönsamhet på något som bara levererar el när alla andra också gör det och spotpriset är nere på nästan noll ??

    De havsbaserade vindkraftparker man hittills har byggt går ju med brakförlust och måste subventioneras hårt för att inte gå i konkurs så varför bygga mer av samma vara istället för att erkänna att man gjort bort sig med kärnkraftnerläggningen och trycka igång reaktorerna igen ?

  2. Anne-Britt

    Det är bättre att vi bygger ut vindkraften här i norrland i stället. Vi har betydligt mer öppna ytor än i södra Sverige.
    Borde finnas åtminstonde 2 större vindkraftsparker i varje kommun, då får vi grön,förnyelsebar energi.
    Plus att det skapas massor av arbetstillfällen, som saknas, framför allt i inlandet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst kan vi bygga ut mera här men det kommer att behövas till den industri som håller på att byggas ut och som är fossil fri. Den ska inte exporteras söderut. Därför måste de bygga ut i södra Sverige främst havsbaserad vindkraft

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.