Lisa Miskovsky blev utsatt för ett fusk eller felskrivning i lördagens Melodifestival

Melodifestivalen i lördags kan aldrig ha gått rätt till när det gäller redovisningen av röstresultaten. Det ser ut som det har varit ett fusk som låg bakom det hela. Inför sista redovisningen ledda Lisa Miskovsky ganska klart. Då fick hon helt plötsligt just i den åldersgruppen minst röster av alla. Tidigare under röstningen hade hon flest fullpoängare av alla. Att hon just i den åldersgrupp som redovisades sist fick hon minst röster. Många med mig hade ifrågasatt detta vilket är helt naturligt för det var rätt åldersgrupp just för Liza. Grupper som låg när i ålder hade hon fått många röster. Vi fick inte heller se hela resultatet. SVT redovisade inte resultatet heller utan ingen skulle få se det.

Så här skrev Aftonbladet om röstredovisningen. Det är åldersgruppen 16–29 som har förvirrat tittarna. Lisa Miskovsky, som genomgående fick höga poäng från alla de andra grupperna, fick plötsligt bara ett poäng i den sista kategorin, 16–29.
Samtidigt fick Tribe Friday, som genomgående fick låga poäng i alla de andra grupperna, plötsligt tio poäng, alltså näst högst, i just 16–29.
Flera tittare har hört av sig till Aftonbladet och ifrågasätter resultatet. Även i sociala medier har det spekulerats i om något har gått fel i poängräkningen. Spekulationerna gör gällande att att Lisa Miskovsky, som fick fyra poäng färre än finalisten Faith Kakembo, egentligen skulle ha fått högre poäng. Slut citat Aftonbladet. Det är inte första gången under den här perioden det varit dålig ordning

Det måste finnas ett underlag som kan visas upp där man ser hur rösterna fallit. Svt är en offentlig kanal som finansieras av skattemedel och protokollet måste också vara allmän handling. Ingen ska inbilla mig att resultatet var rätt utan här hade man säkert lag ut siffrorna fel. Men det finns säkert ett bakgrundsunderlag. Lägg korten öppet och ärligt på bordet och gör man inte det lägg ned hela skiten

En kommentar

  1. Christer

    Skandal!! Att de valt domare från hockeyallsvenskan att sköta regelbevakningen i Melodifestivalen kan ju bara ses som en domarskandal.
    Skärpning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.