Putin är i full färd att försöka återbygga Sovjet och det börjar med Ukraina och delar av

Putin vill tillbaka till den gamla Sovjettiden som han fostrades in i. Det framkommer mer och mer när man hör hur han resonerar när det gäller det som sker i Ukraina. Han är ju från den tiden och han verkar inte ha insett att det inte var Nato eller andra länder som gjorde att Sovjet fött ihop. Det var ju i länderna själva som man hade tröttnat på kommunisterna som folk inte ville leva i. De baltiska länderna lämnade ju Sovjetunionen utan att det sköts någon kula. Ingen av länderna idag kommer att frivilligt bli en del av nya Ryssland. Ukraina är ett av länderna som befriade sig själva. Däremot har det stannat Ryssar kvar i de två provinserna Donesk ich Luhansk där man sedan 2014 krigat mot Ukraina men inte i hela provinserna men som varit en del och styrts av Ukraina. Putin har nu utropat och godkänt båda provinserna som egna stater och kommer säker attt med militären inta dessa. Han har ju fått parlament att godkänna att han får skicka trupper utomlands. Putin är ju en gammal man och fyller ju 70 år i år. Men håller Ryssland i ett grepp som har samma syn som kommunisterna hade nämligen att fängsla och mörda oliktänkande. Frågan man måste ställa ska han tillbaka till ett Ryssland som såg ut som gamla Sovjet kommer det säkert att bli ett blodigt krig med många länder. Jag tror att Putin har mer i bakfickan än delar av Ukraina eller hela landet.

Jag lägger ut två artiklar här vad som händer. Vi får räkna med att det troligen kommer att bli många människor som flyr landet. Man ser att han redan har Belarus i sitt grepp. Så här ser ni artiklarna.

Artikel 1
I områdena närmast Donetsk och Luhansk i Ukraina växer oron för ett ryskt anfall. Det rapporterar Ekot, som har besökt kuststaden Mariupol. Staden ligger i ett område som är under ukrainsk kontroll, men i går förtydligade Ryssland att man även erkänner detta område som självständigt.
– Det är klart att det väcker oro. Men vi drabbas inte av panik här. Det skulle bara spela Putin i händerna, säger privatpersonen Kateryna Suchomlynova.
Även Göteborgs-Posten befinner sig Ukraina. Tidningen har besökt ett gammalt sovjetiskt skyddsrum i en förort till Kiev, som invånarna i värsta fall tvingas använda. Skyddsrummet beskrivs som gammalt, slitet och instängt.
– Skyddsrummen är avsedda främst för personal i olika viktiga samhällsfunktioner, säger Igor Overchuk, som ansvarar för underhållet.

Artikel 2
Nato blixtinkallade under tisdagen till möte med anledning av krisen i Ukraina, rapporterar AFP. Ett ukrainskt sändebud har deltagit i mötet. På en pressträff säger Nato-chefen Jens Stoltenberg att militäralliansen fördömer Rysslands agerande.
– Det är den farligaste situationen på en generation, säger han.
Kort före pressträffen rapporterade AFP att Putin har begärt tillstånd av parlamentets överhus att skicka trupper utomlands. Hans förfrågan uppges ha godkänts.
Stoltenberg tillägger att varje indikation tyder på att Ryssland fortsätter att planera en fullskalig invasion av Ukraina. Under måndagskvällen meddelade den ryske presidenten Vladimir Putin att han erkänner separatistregionerna Luhansk och Donetsk i östra Ukraina som självständiga. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.