Tror på att vi bör gå med i Nato av säkerhetsskäl och på grund av hur ryssarna agerar

Beslutet om medlem eller inte i NATO kommer närmare och närmare beslut för Socialdemokraterna och det skulle förvåna mig om det inte blir ett ja. Man måste komma ihåg att läget har förändrats totalt när det gäller vilken väg man väljer. Den inrikting som vi haft har förändrats ordentligt bara i år. Vi ser nu konsekvenserna av vad som hände 2014 när ryssarna gjorde sin första attack mot ett fristående land vilket var Ukraina och där man ockuperade Krim och hade vissa grupper i andra regioner som är ryss trogna. Jag tror inte det finns något annat alternativ än att det blir ett ja till NATO. Vi kan inte och bör inte heller ha någon folkomröstning om fråga. Magdalena Andersson sa det tidigare i veckan att det går inte främst av säkerhetsskäl. Vi kan inte öppet redovisa vad som ingå i den säkerhetspolitiska bedömningen. Jag förstår också att vänstern går emot det har väl haft sina band till Ryssland och dess kommunister

Så här skriver Omni hur folks uppfattning har förändrats i Nato frågan
”Andelen S-väljare som stödjer ett svenskt medlemskap i Nato har ökat dramatiskt – från 21 procent i december till 41 procent i april, visar en mätning från DN/Ipsos.
På frågan om hur Sverige ska göra om Finland skickar in en ansökan svarar 56 procent av S-väljarna att Sverige borde göra likadant. 23 procent är emot och 21 procent osäkra.
– Vi ser en tydlig kantring från motstånd till acceptans bland de socialdemokratiska väljarna, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till tidningen.”

3 kommentarer

  1. siri adebhlaish

    vi måste vara me i nato se bara hur dom gör på ukraina putin är farlig vi behöver skyd.
    inte omrösta magdalena vet vad hon gör och hoppas de går fort och inte ha krig med kärnvapet.

  2. Christer

    Tycker du gör en helt riktig bedömning här. Både när det gäller vårt kommande medlemskap och att vi inte ska ha någon folkomröstning i frågan.
    Att V kräver en sådan är ju bara för att de är rädda att gå emot sina ledare i Moskva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.