Idag är det demonstrationståg från Döbelns Park till möte på Rådhustorget. V de demonsterar med revolutionära kommunister

Idag är det åter 1 maj och då är det en självklarhet att gå ut och demonstrera. Vi samlas i fönens park Kl 12 och promenerar sedan till rådhustorget och jag tror att mötet hålls Kl 12:00. Jag har sedan jag slut som ledamot i distriktsstyrelsen kunnat delta här i Umeå. Förut har jag varit på olika platser främst i södra delen av länet och även i en del inlandskommuner. Det hade självklart sin tjusning men roligast har det alltid varit här i Umeå. Jag ska inte här tala om vem som jag tycker har hållit det bästa talet men en person som alltid höll bra tal. Dagens talare är vår nye skolminister Lina Axelsson Kihlblom som jag inte tidigare har träffat men jag tycker hon har gett ett mycket gott intryck när jag sett och hört henne i media. Däremot har hon blivit känd som superskolledare i Utbildningsradions tv-program ”Rektorn”. Efter talet på Rådhustorget är det säkert en samling som vi brukade ha före pandemin på Umeå Folkets Hus.

Det finns mycket idag som finns att demonstrerat mot och om. Själv är det en sak som känns viktigare för mig och det är mot krig som vi nästan alltid haft med i våra demonstrationståg och på plakat. Ytterst ansvarig för kriget mot Ukraina är Rysslands ledare Vlademir Putin och hans händer är färjade av blod från hundratusentals Ukraina bor och han måste se till att det blir ett slut på mördandet av civila personer.

När jag är inne på detta med demonstrationer måste jag ändå beröra hur djupt jag tycker Vänsterpartiet i Umeå har sjunkit. De demonstrerar till sammans med som kommunistiska och revolutionäre partier och grupper. Det om något visat var Vänsterpartiet har sina synpunkter. Det om något är att visa att man har djupa rötter i den kommunistiska ideologin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.