Ska det vara så bra att Ryssland är på väg att förlora kriget

Det är nog många med mig som funderar över hur det är ställ med Putin. Nu har en tidigare preminärminister Kasjanov som hade uppdraget i början på 20 talet sagt vad han tror hänt. Han bor inte kvar i Ryssland och det är väl därför han kan uttala sig. Han talar bland annat om det jag har misstänkt att militären inte har haft modet att tala om hur dåligt kriget går. Ingen törs nog säga sanningen med rädsla för att kanske till och med försvinna från jorden påför alltid. Ryssland har sedan hur lång tid som helst använt utrensningar för. Den ryska militären ser då i alla fall ut på avstånd inte har den högsta kompetensen och är ingen svårighet för Ukraina att slå tillbaka. Ju längre kriget pågår ser det ut som om att ryssarna kommer att förlora kriget. Det blir samtidigt mer riskabelt att ryssarna kan använda kärnvapen. Rysslands agerande mot befolkningen i Ukraina där man brutit mot alla lagar för krig visar på hur råbarkade och barbariska ryssarna är

Så här har Omni skrivit om den tidigare premiärministern
”Den tidigare ryske premiärministern Michail Kasjanov säger att han tror att president Vladimir Putin har börjat vackla i sitt självförtroende när det gäller kriget i Ukraina. I en intervju med Deutsche Welle säger han att Putin kan ha vilseletts av sina generaler om i vilket skick den ryska armén var i inför invasionen.
Han säger också att han tycker att Putin verkade svag och ”lite nervös” när han talade i samband med firandet av Segerdagen 9 maj.
– (Putin) har börjat förstå att han förlorar kriget, säger Kasjanov.
Kasjanov var premiärminister under Putin 2000–2004 men har sedan dess blivit en uttalad Putinkritiker och gått i exil. I intervjun säger han att den Putin han arbetade med på den tiden var en ”helt annan person” än dagens Putin.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.