Abortförbudet beräknas kosta USAs ekonomi runt 1000 miljarder per år i pengar

USA är ju ett mycket märkligt land just när det gäller synen på kvinnor och deras rätt att bestämma över sin egen kropp och kunna få abort om de så önskar. Det är väl snart bara talibanerna som har sådan restriktioner mot kvinnorna och abort. Ja det kanske finns några länder framför allt bland länder med muslimsk troende. I USA är motståndet som störst hos den kristna högern som även Donald Trump tillhör men där är det inte så noga med andra saker som hederlighet och ärlighet och lögner verkar vara tillåtna hur mycket som helst. Nu har man räknat ut att det kan ut att det kostar enorma summor pengar på i ekonomin mer än hundra miljarder per år

Så här beskriver Omni detta.
Bortsett från den påverkan som USA:s skärpta abortlagstiftning får på enskilda kvinnors liv, väntas abortrestriktionerna kosta den amerikanska ekonomin omkring 1 050 miljarder kronor om året. Det skriver Fortune med hänvisning till en rapport från Institute for Women’s Policy Research, IWPR.
Rapporten utgår från vad det skulle kosta USA:s delstater om kvinnor i åldrarna 15–44 år skulle arbeta och tjäna mindre till följd av oönskade graviditeter.
IWPR uppskattar att enbart delstaten Mississippi kan gå miste om drygt 10 miljarder kronor årligen.
– Mississippi begränsar sin ekonomiska tillväxt i en missriktad strävan om att begränsa kvinnors frihet, säger IWPR-chefen C Nicole Mason. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.