Jag tror inte man ska räkna bort Donald Trump som presidentkandidat för republikanerna

Amerikanerna kanske håller på att vakna till sans när det gäller Donald Trumps agerande efter valet då han skulle ogiltigförklara valet. Det fanns även de som tyckte att det han gjorde var olagligt. Det verkar ändå som om han har för avsikt att ställa upp som presidentkandidat en gång till. Han är ute och pratar mycket grovt om Biden och varnar för att USA kan bli ett nytt Venezuela. Jag lägger ut två kortisar som handlar om dessa två saker från Omni som visar hur det ser ut i USA och hur Donald Trump agerar.

De flesta amerikaner – 79 procent – anser att förre presidenten Donald Trump betedde sig oetiskt när han försökte ogiltigförklara valresultatet 2020. Det visar en undersökning som opinionsinstitutet SSRS utfört på uppdrag av CNN.
Av dessa anser 45 procent att han agerade olagligt. Enligt 61 procent uppviglade Trump till våld i sina uttalanden inför den 6 januari, och 77 procent anser att han kunde ha gjort mer för att stoppa stormningen.
69 procent av de svarande anser att den 6 januari var en kris eller ett stort problem för amerikansk demokrati – en något högre siffra än fjolårets 65 procent.

Donald Trump tycker att det skulle vara ”en stor ära” att ställa upp i presidentvalet 2024 och om han inte gör det så är ”nationen dömd att bli ett Venezuela eller Sovjetunionen”. Det var budskapet när USA:s tidigare president höll sitt första tal i Washington DC sedan Joe Biden tog över presidentposten.
I det 90-minuter långa talet, inför den Trump-vänliga tankesmedjan America First Policy Institutes publik, ville Trump också se dödsstraff för de som döms för knarklangning, rapporterar The Hill.
– Det går fort, du avrättar en knarklangare och du kommer att rädda 500 liv, sa Trump och fortsatte:
– Det är hemskt att säga men om du tittar på alla länder i världen som inte har problem med droger så har de hårda dödsstraff för människor som säljer droger.
Bara några timmar före Trumps tal höll den tidigare vice presidenten Mike Pence ett tal i Washington DC som skulle sätta ”agendan för framtiden” och som CNN:s Michael Warren menar kan hinta om att han ställer upp som Trumps republikanska motpol 2024.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.