Får Turkiet göra som man vill fastän man är medlem i NATO

Är det inte dags att ifrågasätta Turkiets medverkan i NATO. Putin och Erdogan har i dagarna haft ett 4 timmar långt möte på OS-orter Sotji. När man ser i efterhand vad de pratat om verkar det inte som om Turkiet bryr sig om några sanktioner alls. De har pratat om ett mycket utvecklat samarbete där flera frågor handlade om samarbete bland annat i energifrågor och där gäller ju sanktioner mot Ryssland i alla fall från EU och USA. Ja om ni läser vad som framgår av reportaget som SVT gjort från mötet så är det nog mer än vänskapligt och Erdogan kan nog ha lovat Putin att inte släppa in Finland och Sverige i NATO. Jag tror inte man kan lita på Erdogan för han var förhandlare om transporter om spannmål från hamnarna från Ukraina och det är nog klart att det har ett pris.

Så här skrev SVT i nyheter om mötet mellan Putin och Erdogan
Rysslands och Turkiets presidenter lovar att stärka det politiska och ekonomiska samarbetet. Uttalandet gjordes efter Vladimir Putins och Recep Tayyip Erdogans fyra timmar långa möte i ryska Sotji.
Enligt Kreml gäller samarbetet bland annat utökad handel och samarbete kring energi, transporter, jordbruk, turism och byggnation.
Kriget i Ukraina nämndes inte uttryckligen i uttalandet efter mötet men när Putin tog emot sin gäst passade han på att tacka den turkiske presidenten för hjälp att medla fram en överenskommelse med Ukraina om export av spannmål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.