Valspurten har nu börjat lokalt och börjar gör ishockeysäsongen och fotbollens säsong på väg mot slutet

Nu närmar sig valrörelsen på allvar och idag är det affischering men där var moderaterna ute för tidigt och tog ned sina. Jag såg att Liberalerna varit ute i går och jag tror inte den plats jag såg här att det är tillåtet att affischera längst uppe på Gamliabacken alldeles utmed vägkanten. Såg även otyget att riva ner affischer som var på grönområdet nedför Gamliabacken. Jag fattar inte vad det är för vits att sabotera valaffischerna och är de på fel ställen där de inte får sättas upp ska partiet flytta dem. Ansvaret att de är satta på rätt ställen det ansvaret ska partierna ta och följa då platserna finns utsatta i det gemensamma tillståndet. Jag är då glad att vi inte använder de för riktigt stora skyltarna.

Idag tror jag det är premiär med valstugorna på torget och det brukar bli trevliga möten och samtal med väljarna men även mellan politikerna. Jag har inte följt med riktigt hur det blir med torgmöten men tror att de kommer och många av partiernas toppkandidater brukar även dyka upp i valstugorna. Dessutom tycker jag att starten inte blivit som den bör bli då det varit alltför mycket av lögner. Ska man sitta i de beslutande församlingarna som kommun, region och riksdag ska man inte fara fram på lögner. Däremot är det mycket på sociala medier från alla partier och i går såg ett intressant inlägg från Svante Rylander om ledningen hos Sverigedemokraterna. Det här med valkompasserna som media kör med är ett dåligt inslag för i många frågor stämmer det inte i alla fall vad man tycker lokalt. Nu har det varit gott om torka i sommar över hela landet men nu kan vi nog ge oss fasen på att det blir blött och kyligt och otrevligt.

Jag kan inte glömma bort att nämna att nu är hösten och vintersporterna här som ishockeyn där Björklöven spelat både borta och hemma borta mot Vasa Sport med seger borta och förlust hemma med uddamålet både vinsten och förlusten. Jag såg matchen i går och visst syns det att det är i början av säsongen men en spelare ska ha beröm och det är juniormålvakten Melker Thelin som jag tycker var mycket bra och dessutom gillar jag att juniorer måste få chansen att spela i A-laget för varför har man junior och pojklag om de aldrig får chansen i A-laget. Mer självförsörjning men jag tycker också de nyförvärv som spelade i går ser lovande ut. På fredag blir Winpos Arena troligen fullsatt när Skellefteå kommer på besök

Sommaridrotten går mot sitt slut på säsongen och det är märkligt att Umeå inte får fram något lag högre upp i seriesystemet och damerna i UIK inte ser ut i dagens läge vara tillbaka till att bli ett topplag igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.