Det haglar av spekulationer om vilka partier som blir regering men även vilken politik som ska bedrivas

Det kastas ut den ena eller andra saken vad som ska in i förhandlingarna om olika poster. Ibland säger man att Sverigedemokraterna ska in i regeringen och någon annan tror inte det behövs för att Kristersson ska få bilda en högerregering då andra säger det ska de inte. Jag gillar självklart inte Sverigedemokraternas politik inom många områden men att det parti som är störst i en regeringskonstellation inte ska kunna ingå i en regering det låter för mig som ett hån mot valsystemet. Liberalerna som hoppade av den regering som grundades på ett Januariavtal och ville ha en regering av M och KD och även där de själva skulle vara med med sina få mandat. Men vad ligger skillnaden i om de är med i regeringen eller om de är med och förhandlar fram det politiska innehållet.

Det är marginellt inte på annat sätt än att det blir nog mer SD politik om de inte sitter i regeringen. Nu kom igår även ett SD krav som de ska ha in i ett avtal nämligen att A-kassan ska vara kvar när det gäller nivån på ersättningen. SD har hela tiden sagt att det ska med i ett avtal och de har haft det i det program som har haft i valrörelsen Ställer man krav som detta och får man inte igenom det då tror jag inte Kristersson blir vald till stadsminister för jag är säker på att SD håller på vad man sagt tidigare i Akassefrågan. Jag tror samtidigt att det är inte bra om det blir konflikter för moderatledaren då blir en regering mycket kortvarig. Sedan tror jag inte heller att Liberalerna får någon plats i regeringen för man litar inte på Persson. Ja vi får väl vänta och se först om det blir Kristersson som får bilda regering och tror inte han gör om samma Trump sväng som senast att han vann valet.

Så här säger SD om deras krav när det gäller Arbetslöshetsförsäkringen i Omni
Sverigedemokraterna kräver att Moderaterna lovar att inte sänka a-kassan, och att löftet ska dokumenteras i ett avtal. Det säger partiets ideolog Mattias Karlsson till Sydsvenskan.
– Det är enormt viktigt för oss. Framförallt i det läge vi befinner oss nu när vi står inför lågkonjunktur, säger Mattias Karlsson.
A-kassan är en av de viktigaste frågorna för partiet, som vill att den ska ligga kvar på samma nivå som under pandemin. Det tilltänkta samarbetspartiet Moderaterna vill däremot sänka ersättningen.
Andra viktiga frågor för partiet är de dyra levnadskostnaderna och kriminalpolitiken, enligt Karlsson. Han säger också att partiet tycker att de, givet deras position som största parti i blocket, borde få ministerposter, men att det inte är ett ultimatum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.