Det går tungt för ryssarna och Putin i Ukraina och inte heller mötet med Kina och Inden var en lyckträff

Det går inte som Putin tänkt sig i Ukraina och frågan är vad han kommer att ta sig för i nästa steg. Mig skulle det inte förvåna om börjar använda kemiska vapen eller kärnvapen eftersom han verkar vara helt vettlös i sina drömmar om ett nytt stort Tsarvälde. Han ju uttryckt den drömmen ett flertal gånger. Däremot har ha överskatt den militär man har för inte har det varit ett framgångsrikt krig han gett sig in på. Nu återtar Ukraina tidigare områden som ryssarna i början tog över. Vi har även fått rapporter om att man hittat massgravar där offren också skändats. Nu har han träffat ledare från Kina och Indien i Samarkand och det verkar som om de tycker det är dags att avbryta kriget då det som händer i världen med handel och inflation även straffar dem.

Så här beskriver Omni den här veckan för Putin Det har varit en tuff vecka för Vladimir Putin både på hemmaplan och utrikes, efter en lyckad ukrainsk motoffensiv och öppen kritik från Kina och Indien. Den analysen gör flera medier.
Pavel K. Baev, forskare på Internationella fredsinstitutet i Oslo, t säger till Dagbladet att veckan varit presidentens värsta sedan den ryska invasionen inleddes.
– Han försöker säga att allt går enligt planen, men det är väldigt svårt att förklara vad som händer nu, säger han.
Sten Widmalm, professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet, lyfter den indiske presidenten Narendra Modis kommentar till Putin om fred är ”det mest uttrycksfulla i kritisk riktning” som han sagt sedan kriget började.
– Det här är ett krig som har negativa konsekvenser för Indien, ingen tvekan om det, säger han till SvD.
Widmalm tror att Modi kan ha pressats att säga något till Putin av övriga medlemmar i alliansen Quad, det vill säga Australien, Japan och USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.