Håller Putin på att inse att kriget mot Ukraina bör ta slut enligt Erdogan

Ryssland är nog på väg att förlora kriget i Ukraina. Det ser i alla fall så ut när Ukraina tar tillbaka områden som varit ockuperade. I förra veckan var det en sammandragning i Samarkand och medverkande var flera länder däribland Turkiet med Erdogan i spetsen. Han har i dagarna sagt att Putin vill få slut på kriget. Om det stämmer är det glädjande men jag tror inte Putin ger sig så rätt för då ska han erkänna att man förlorat. Så här har Omni beskrivit vad Erdogan sagt

Turkiets president Erdogan uppger att hans ryske motsvarighet Putin i ett möte med honom indikerat att han vill se ett slut på kriget i Ukraina ”så snart som möjligt”. Det säger han i en intervju med amerikanska PBS.
– Det var mitt intryck, för just nu går saker på ett tämligen problematiskt sätt.
Erdogan hävdar också att en utväxling av 200 krigsfångar kommer ske mellan länderna, utan att ge några detaljer. Han tillägger att han tror att ”ett betydande steg framåt kommer att tas”.
Mötet ägde rum i undrer det asiatiska SCO-toppmötet i Uzbekistan i lördags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.