Räntan höjs men den är inte hög om man jämför med tidigare, noll ränta är fel

Nu höjs räntan men det är inte alls hög om man tittar tillbaka i tiden. Vem ska man nu skylla på att räntan stiger till en nivå som varit mycket vanligt. Det är många som visats upp i TVns olika kanaler där de säger att de inte har råd att bo kvar. Att vi skulle ha nollränta och inte heller några amorteringskrav i framtiden tänker jag har man ingenting att tänka med. Jag har aldrig under mina 76 år av vad jag minns haft en nollränta som det varit under ganska lång tid. Det är konstigt att bankerna lånat ut pengar till hur mycket som helst utan att veta om kunderna kan betala om räntan stigit med 2%. Jag fattar inte hur djäkla ansvarslös som bankerna som inbillat folk att de kan låna stora summor som som det inte kan betala om räntorna stiger och lönerna står stilla eller om det vid lånetillfället syns att inkomsterna är för låga för att klara av en jättestor låneskuld i förhållanden till inkomsten. På ett sätt tycker jag att bankerna lurar folk att ta dyra lån i en självklarhet att man tjänar pengar på att låna ut. Inlåningarna ska man inte tala om då spararna inte fått ett djävla dugg på de pengar man lånat in. När husägare inte klarat av sina lån så bör bankerna även stå risken och inte överlåta det till kunderna. Bankernas ansvar som de tar är ansvarslöst mot sina kunder där de lånat ut till de som inte har en chans att betala de skulder som man fått låna till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.