Det finns mycket historia i Egypten som kommer fram även idag

Det finns mycket historia i Egypten och gravplatser. Det finns många saker som är 2000 gamla som man hittar vid utgrävningar. Nu har man hittat en Sarkofag på en gravplats. Man vet vilken den tillhör. Jag har besökt en del gamla platser både på Cypern och under resor därifrån till Libanon och Israel. Jag har även fått titta på historien från Ryssland då vi besökte St Petersburg och Tsaren Peter den Stores palats om jag inte minns fel var det Kristina hon hette. Det var otroligt bra gjort av ryssarna hur man räddade detta under andra världskriget och hur det reparerats efter kriget.

Tyvärr har många byggnader och andra saker förstörts under olika krig vilket alla länder borde enas över och bevara. Under krigen i övrigt i Mellanöstern har många historiska märken förstörts. En sarkofag som upptäckts på den egyptiska gravplatsen Sakkara söder om Kairo beskrivs som ett ”drömfynd” av arkeologer, rapporterar The Guardian.
Sarkofagen tillhör Ptah-em-wia, som ansvarade för statskassan under Egyptens mäktigaste farao Ramses II på 1200-talet f.Kr.
Upptäckten gjordes av Ola El Aguizy, professor emerita i arkeologi vid Kairos universitet. Efter att ha hittat den ytliga delen av gravplatsen upptäckte hennes team ett åtta meter djupt schakt som El Aguizy lät sig firas ner i. På botten hittade hon den intakta sarkofagen.
Att hitta en intakt sarkofag i sin ursprungliga grav är enormt sällsynt. Sarkofagen och dess inskriptioner tros kunna ge värdefulla inblickar i Ptah-em-wias liv och hans tidsepok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.