Svensk damskidåkning bäst i världen trots att Jonna Sundling inte var med men även herrarna är på väg uppåt i resultatlistorna

Våra damer i längdskidåkning är för tillfället bäst i världen. I går vann Ebba Andersson före Frida Karlsson på de individuella loppen och idag var det Fridas tur i jaktstarten där de båda kompis körde till i slutet av loppet och bara öka försprånget och det gjorde även Frida i den sista långa backen. Reportrarna glömde helt enkelt bort att den som var bästa av Svenskorna i OS för ett halvår sedan var borta på grund av förkylning. Har hon varit frisk har det kunnat vara 3 svenskor på pallen. Även på fredag i sprint blev det två pallplatser där Emma Ribom vann före Hagström och troligen har det kunnat bli en trippel om Maja Dahlkvist inte hakat ihop med Hagström. Det är länge sedan Sverige varit så överlägsen i en WC tävling trots att Jonna Sundling var hemma med sin förkylning

Det har också sett bättre ut än väntat för herrarna och det är mest tack vare att Calle Halvarsson på ålderns höst hittat tillbaka till formen. I fredags blev Calle 5:a i sprintfinalen och 4 i går i det individuella loppat och idag var han tre i mål men diskades för att han hade en skida utanför i sista backen där han spurtade. Nog var det ett för hårt straff och skulle ha räckt med ett gult kort vilket även Kläbo tyckte vore rätt. I sprint och i tävlingen gjorde även 20 årige Anger bra debut helg och bra var även Poroma som blev 9 på 10km classisk och idag blev han 4:a efter att Calle diskats. Trots allt blev det bra prestationer men en som Jens Burman inte håller måttet. Men det ser bättre ut även för herrarna även om det är gott om äldre norrmän och damerna är bäst när inte den tidigare dopingavstängde Jouhag är med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.