Svikna vallöften för elstöd 1 nov av M med flera

Flera av de borgliga partiledarna lovade dagarna före valet att det skulle bli ett el stöd redan den 1 november. Jag har ju aldrig trott på något som statsministern sagt och jag blev inte övertygad om att den 1 november skulle ett stöd komma. Nu kommer stödet till hushållen senast under februari. Det blir ingen bra jul för många som har låga inkomster som dessutom gjorde det grundläggande felet att tro på Ulf Kristersson men det är fler som måste sätta sig i skamvrån då man gott ut med löften som de inte kan hålla. En sådan är Edvard Riedl moderat från Umeå har lurat massor med människor genom att lova saker som kompensation för höga elpriser. Företagarna vet inte hur det blir i alla fall fina inget stöd före februaris utgång

Det finns inte heller något stöd för norrlänningar som också haft stora prishöjningar på el. Edvard Riedl gick ut och sa att en röst på honom är en röst som försvarar Norrland. Nu vet vi att så blev det inte utan han pratade strunt. Norrland har billigare el eftersom vi använd våra älvar till att producera el och vi har även använt våra andra områden runt om i länen för att bygga vindkraft. I södra Sverige bort man inte haft något stöd eftersom man motsatt utbyggnad av tex vindkraften. Det går bra med vindkraften den stör inte mer än vad biltrafiken gör, långt ifrån dessutom. Jag tycker elproduktion borde vara ett riksintresse som borde underlätta för vid och solkraft. Det behövs nya regler for solzeller. Bygg ut elproduktionen snabbt för att få ned priserna på strömmen. Södra Sverige måste se till att vindkraften byggs ut .

Jag är helt säker att många skulle vilja ha en tryggare elförsörjning men det är samtidigt märkligt att staten inte tar ansvar för ökad elproduktion, elen behöver ju alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.