Moralpolisen i Iran och kostnader för att ha VM i fotboll kostar enorma summor

Media sysslar alltför ofta med vad man ska kunna kalla följa John. Det är helt enkelt dålig källgranskning Ian en felaktighet kan spridas som blixten. Det senaste stora exemplet handlar om Iran där det kablades ut att den hatade moralpolisen skulle upphöra. Däremot har det varit lite lägre aktiviteter ett tag. En amerikansk tankesmedja bygger på ett missförstånd. Nu kanske även den uppgiften kan vara felaktig vi får väl se. I vilket fall som helst tror jag att det är rätt för det har visat sig att i länder som styrs som Iran sällan ändrar sin politik eftersom den styrs av tolkningen av koranen.

Vi ser hur långt ifrån demokrati många av länderna har i Mellanöstern men där det finns hur mycket pengar som helst som nu där fotbolls VM hålles i Qatar. Det sägs också att Saudiarabien har intresse av VM för de har pengarna. Fotbollen kommer säkert att få svårt i framtiden därför att det är så enormt stora kostnader att anordna ett VM. Det kan inte vara bra för fotbollen att det blir sådana enorma kostnader att det bara är länder med diktatur som kan anordna VM. Många av de stora klubbarna i Europa har köpts upp av stater som har gott om pengar. Jag har inte emot att fotbollsspelare går tjäna bra men det är som att spela monopol för där är inte pengarna värt något.

Så här beskriver Omni det som påståtts om Iran.
”Uppgifterna om att Iran ska upplösa den hårdföra moralpolisen är felaktiga och bygger på missförstånd, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW i en lägesuppdatering på måndagen. Enligt ISW har ett uttalande från Irans statsåklagare Mohammad Javad Montazeri feltolkats i västliga medier.
ISW skriver att det Montazeri sa är att moralpolisen de senaste månaderna har minskat sin aktivitet, inte att styrkan ska läggas ner.
Tankesmedjan påpekar också att uppgifterna om att moralpolisen skulle läggas ner aldrig bekräftades från något officiellt iranskt håll”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.