Vattenfall väntar på regeringens beslut om att få köra igång den stora vindkraftsparken på Krigares flak

Regeringen måste så snabbt som möjligt godkänna vindkraftsparken på Krigares flak. Vattenfall har tillskrivit regeringen om detta och man tar även upp den sega handläggningen. Det här skriver Dagens Industri om detta med vindkraftsparken ”Vattenfall kräver att regeringen nu fattar beslut om det statliga energibolagets planer på den stora havsbaserade vindkraftsparken Kriegers flak i södra Sverige. I en skrivelse till regeringen som Di tagit del av varnar företaget för att den sega handläggningen kan innebära förseningar i byggplanerna.” Det är viktigt att man ställer upp denna stora anläggning för när den är i drift ska den producera el och då kommer mer el till i södra Sverige och priserna sjunker. Det är även bra om vi får mera vindkraft i Västerbotten såg några exempel i dagens VK där Holmen tänkt bygga egna och höga som ger mer energi men förre verk. Vindkraft är de enda energikällan som går snabbt att få fram i väntan på 15 år då ny kärnkraft kan vara klar. Då kan man använda vindkraft och göra vätgas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.