Extremhögern i Tyskland förberedde statskupp

Man ska aldrig underskatta vilket mål den extrema högern med sin politik. Det som nu hänt i Tyskland är ett exempel som man nu har avslöjat. Jag är lika säker på att den beter sig likadant i hela världen. I Tyskland skulle man storma parlamentet och ta politikerna till fånga. Exakt hur det var tänkt att går till står i en artikel från Omni som jag lägger ut senare här. Det här tycker jag visar att man hela tiden måste bekämpa den extrema högern. Det är också mycket troligt att man har ett samarbete över landsgränserna. I Tyskland hade man tänk liknande som Donald Trump tänkte göra i USA nämligen att fuska med valet. Vi såg att man i USA stormade Kapitolium där språket var rått och brutalt. När det så gällde det som nu avslöjats i Tyskland tycker i alla fall jag att det tog så lång tid innan gruppen ledd av en adelsman avslöjades. Man kan också konstatera att gruppen bestod av minst en ledamot från högerextrema partiet Alternativ för Tyskland.

Så här beskriver Omni det som har avslöjats i Tyskland
”Det extremistiska nätverk som misstänks för att ha planerat en statskupp i Tyskland gjorde flera förberedelser inför ”Dagen X” – då planen var att storma parlamentet och föra ut politikerna i handbojor. Det skriver nyhetskanalen Tagesschau.
Utifrån avlyssnade telefonsamtal misstänks att Reichsbürger-rörelsen, med den 71-årige adelsmannen som kallas för ”prinsen” i spetsen, hade köpt in satellittelefoner som fördelats till flera personer, och beställt uniformer inför kuppförsöket.
Birgit Malsack-Winkemann, tidigare parlamentsledamot för det högerextrema partiet Alternativ för Tyskland, beskrivs som en annan nyckelfigur. Hon satt i Förbundsdagen mellan 2017 och 2021 och har fortfarande tillgång dit. Enligt The Guardian har hon av andra ledamöter beskrivits som anhängare till flera konspirationsteorier, bland annat Qanon.” Slut citat

Det gäller hela tiden att demokratier tar de extrema högerpartierna på allvar då deras mål är klart och tydligt att avveckla demokratin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.