Äntligen ser det ut som att Ukraina kommer att utrustas med stridsvagn Leopard 2

Jag återkommer idag än en gång om kriget i Ukraina. Jag har länge efterlyst att man måste få bättre material om inte landet ska utplånas dag för dag. Jag fattar inte varför man inte levererat bättre utrustning direkt då kanske kriget varit slut. Nu ska i alla Europa leverera stridsvagn Leopard 2 som Ukraina länge haft på önskelistan. De som kan allt detta om vapen tror att det här kan hjälpa Ukraina att vinna kriget och Ev skicka hem ryssarna från Krim halvön som ryssarna intog redan 2014 då jag brukar säga att kriget började. Vi får hoppas att leveranserna av stridsvagnen kan ska ganska snabbt för jag tror det är bäst för både Ukraina och Eu. När ryssarna har skickats hem måste Ukraina renoveras och delar har presidenten redan påbörjat nämligen att få slut på den korruption som finns som ett arv från Sovjettiden

Så här skriver Omni om stridsvagnarna Tyskland bekräftar att landet kommer att skicka Leopard 2-stridsvagnar till Ukraina, rapporterar Reuters. Pressen på Tyskland om att ge sitt godkännande till allierade länder att förse den ukrainska armén med stridsvagnar har ökat den senaste tiden. Ukraina har även uppmanat Tyskland att skicka stridsvagnar från landets egen militär.
Amerikanska medier har också rapporterar att om att USA kan vara på väg att ge grönt ljus för att skicka stridsvagnar av typen M1 Abrams till Ukraina. Ett sådant beslut kan enligt Wall Street Journal fattas redan i veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.