I morgon byter Centerpartiet partiledare och jag tror deras valberednings förslag på Muharrem Demirok vinner

I morgon ska Centerpartiet utse en ny partiledare och valberedningens förslag är Muharrem Demirok. Han har sitt ursprung i Turkiet har framkommit under resans gång men det dubbla medborgarskapet har upphört. Nu i slutändan har det dykt upp att han får stark kritik från hemkommunen Linköping. Det har även kommit fram lite gamla synder om misshandling i ungdomsåren. Det är lite märkligt att man alltid börjar snacka lite skit när det stora tidningarna ringer. Nu ska jag inte lägga mig i vilken partiledare som Centern väljer men jag är säker på att han är en helt annan personlighet än Lööf som uträttat mycket positivit för partiet och inte fladdrat hit och dit om Sverigedemokraterna men för den hållningen har hon säkert haft hela partiet med sig. Jag är ganska säker på att den föreslagna kandidaten står lika stadigt på marken. Center är inget parti som brukar fladdra hit och dit som Liberalerna gjort. Det tror jag är viktigare än någonsin i dessa oroliga tider. Vi har hört hur oroliga att många inom EU varit på att Moderaterna gjort den vändning för ett främlingsfientligt parti som SD i verkligheten är. Vi i Sverige kommer att behöva fler som flyttar till vårt land om vi ska få tillräckligt med folk till de framtida jobben inte minst inom offentlig sektor

Så beskriver Omni inför centerns partiledarval i morgon.
Favoriten till att ta över partiledarposten för Centerpartiet på torsdag, Muharrem Demirok, får stark kritik av partivännerna i Linköping. Det visar en rundringning som Aftonbladet har gjort.
Flera anonyma centerpartister beskriver honom som en karriärpolitiker som inte är en lagspelare. En politiker kallar honom för en ”ensamvarg”, en annan säger att han ”kör sitt race” och en tredje säger att han ”inte kan stava till ledare”.
– Ingen kan ha pratat med de närmaste medarbetarna i kommunen. Vi håller på med en farlig process där vi är på väg att förstöra vårt parti.
Demirok själv vill inte kommentera, men valberedningens ordförande Jan Andersson säger att han är övertygad om att Demirok kommer att leda partiet på ett bra sätt.
Tidigare har han också fått beröm av gruppledarna för S och C i Linköping. I samband med att Demirok fick valberedningens förtroende sa Lars Vikinge (C) till SVT Öst att C-politikern är bra på att hitta lösningar och förhandla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.