Det är skandal att Ukraina inte har ammunition och det är väl självklart att ger man vapen måste man ha något att ladda vapen med, hur har vi det själva i dessa tider

Det är obegripligt att man inte från alla som ger stöd till Ukraina har koll på hur det är med en av de viktigaste sakerna i ett krig nämligen ammunition. Det kommer nu mycket krav på mer ammunition. Man vill ha ammunition nu och inte i morgon. Det är så allvarligt att blir det inte leveranser nu säger man från Ukraina att kriget är över. Har har man från de som ger stöd diskuterat helt andra saker och det känns som om byråkratin håller på att ta över hos givarländerna. Det gäller inte bara att skicka över saker utan det gäller att det tillverkas den ammunition som behövs för Ukraina. Jag blir orolig även ut beredsskapssynpunkt om vi i Sverige har tillräckligt med att ladda alla typer av skjutvapen med. Nu gäller det att de som har ansvaret för ammunitionen både till Ukraina men även för Sverige ser till och beställer så det räcker. Man får inte sätta sig i en rysk situation. Jag hoppas verkligen att Sverige ser till att man i Ukraina har ammunition till de vapen vi levererat.

Så här skriver Omni.
De ukrainska styrkorna lider just nu akut brist på ammunition – europeiska länder måste agera snabbt och skicka mer, säger EU:s utrikeschef Josep Borrell enligt CNN.
Om inte mer ammunition skickas inom de närmaste veckorna är kriget över, tillägger han under avslutningen av säkerhetskonferensen i München.
– Ukraina får mycket applåder men inte tillräckligt med ammunition. Det är paradoxen. De behöver färre applåder och fler vapenleveranser.
Allierade länder har lagt alltför mycket tid på att dividera om stridsvagnar, medan den kortsiktiga frågan om ammunition har försummats, säger Borrell. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.