Internationella Olympiska kommittén har tappat all verklighetsförankring när de vill att Ryssarna ska få tävla i OS trots att man håller på att utplåna Ukraina. Det måste världen bojkotta

Nu tycker jag att IOK helt tappar allt förtroende. Det gäller självklart igen att de kommer tillbaka med att de ska släppa in Ryssland och Belarus att tävla under neutral flagg. Man gör det trots att Ryssland gör allt det kan för att radera Ukraina från kartan. De gör allt de kan som är förbjudet enligt internationella överenskommelser. Inte nog med hur man mördar folk utan de stjäl barn och för dem till Ryssland. Jag hoppas att världens länder gör ett motdrag och avstår från att delta i OS så länge Ryssland finns med. Det som händer nu är ju värre än det som de stängts ute tidigare nämligen dopingen.

Så skriver Omni.
Internationella olympiska kommittén (IOK) gick på tisdagen ut med rekommendationer om att gradvis släppa in ryska och belarusiska atleter i olympiska tävlingar under neutral flagg, rapporterar Reuters.
– Deltagande för idrottare med ryska och belarusiska pass fungerar i internationella tävlingar, sa IOK-chefen Thomas Bach under en pressträff.
Bach radade upp ett antal sporter där idrottare från länderna återigen deltar – bland dem tennis, cykling, hockey och handboll – och tillade att ”i inga av dessa idrotter har några säkerhetsincidenter skett”.
IOK-chefens besked får skarp kritik från Tysklands idrottsminister Nancy Faeser, som i ett uttalande kallar det ”ett slag i ansiktet” på ukrainska idrottare, skriver AFP. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.