Nu har filmningen av den stora älgvandringen börjat och pågår en tid, sevärt är det

Så är då filmningen av den stora älgvandringen igång. Den har ju sänts fyra år tidigare och den är mer än sevärd. Vi hittade igen den på Kunskapskanalen. Nu har jag ännu inte sett några älgar fara över älven men det kommer säkert. Däremot en hel del frågor och främst en massa korpar som han något djur som numera är mat till djuren. Sjöfåglar är även och simmar i den del av älven som blivit öppen. Det är ju mycket fascinerande att älgar gått juste den här vägen mycket länge. Vem är det som lär de nya att börja gå samma rutt som alltid. Hur mycket älg som kommer att gå tror jag är oklart då man säger att det blivit ont om älg på grund av kraftig avskjutning och att det är för gott om björnar som slår älgkalvar. Nog tror jag att man trots det kommer att få se älgar på vandringsstråk

Så här har Omni skrivit om detta.
Sedan midnatt kan SVT Play-tittarna följa älgarnas årliga vandring genom Kullaberg i Ångermanland. Det är femte året i rad som ”Den stora älgvandringen” livesänds dygnet runt, rapporterar TT.
Drygt 30 kameror har placerats ut – vissa på nya platser. Till exempel har kameror placerats vid Björnmyren, nära det område som brukar filmas, med förhoppning om att även björn, järv och örn ska fångas på bild.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.