Idag har skyddsombudet på Stockholms lokaltrafik satt ett skyddsombudsstopp mot ensamarbete

Visst finns det risk för ett nytt trafikkaos i stor Stockholm idag. Det beror på att skyddsombudet satt ett stopp mot ensamarbete på pendeltågen. Nog tycker jag det låter konstigt att den som kör tågen ska vara ensam och ansvara för allt. Jag förstår inte kollektivtrafik ansvariga hur man resonerat och om man resonerat med skyddsombuden. Det finns ju åtgärder som arbetsgivaren måste vidta om det är ensamarbete. Det är många personer som åker med pendeltågen och nog låter det magstarkt om den som sitter och kör tågen ska kunna sköta om hela tågsättet om det uppstår bråk. Det blir intressant att höra hur Arbetsmiljöverket agerar vi skyddsombudsstoppet. Jag tycker att man alltid ska undvika ensamarbete

Så här skriver Omni
Från och med klockan 09 finns det risk för stora störningar i pendeltågstrafiken i Stockholm på grund av den infekterade konflikten om tågvärdar, skriver TT.
Detta sedan det regionala skyddsombudet på facket ST i fredags införde skyddsstopp och stoppade ensamarbete för lokförare från det klockslaget.
”Vi följer läget noga men vet troligen inte förrän på måndag morgon hur det kan påverka pendeltågstrafiken”, skriver SL på sin hemsida.
Det är upp till Arbetsmiljöverket att häva stoppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.