Nog tycker jag politikerna i Stockholm måste pudla och sätta tillbaka tågvärdarna man skämmer ut sig

Jag tycker det var ett bättre agerande att införa ett skyddsombudsstopp än att gå ut i en vild strejk för då prövas ärendet ur arbetsmiljö synpunkt. Jag tror för min del inte att Arbetsmiljöverket kommer att häva stoppet. Sedan tycker det är märkligt att man inte läst ut detta i förhandlingar. Arbetsgivarna kan inte ha lyssnat på facken för visst är detta en större förändring och ska MBL förhandlads. De tjänstemän som berett ärendet åt politikerna är troligen folk som sitter på en stol på kontoret

Så här har detta beskrivits av Omni
Femtio incidentrapporter ligger till grund för skyddsombudets skyddsstopp för ensamarbete på pendeltågen som inleddes på måndagen, enligt P4 Stockholm.
Rapporterna innehåller vittnesmål om att pendeltågsförarnas situation blivit värre sedan tågvärdarna togs bort. I en rapport skriver en förare om återkommande gråtattacker under en och samma tur.
”Jag väljer ändå att fortsätta köra fast jag egentligen inte mår bra.”
MTR:s presstalesperson Niklas Ekström säger sig ha förståelse för att förare upplever beslutet om tågvärdarna som jobbigt, men att situationen ändå ”medför en trygg och säker arbetsmiljö”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.