Det finns en rysk ledare Medvedev som spår ett världskrig och eftersom det säkert kommer från Ryssland får vi tro att det är sant

Nu är vi nog på väg in i ett tredje världskrig. Det kommer från Putins tidigare polare Medvedev. Jag håller nästan med honom i detta fall för det enda många ledare pratar om upprustning. Det är inte bara i Ukraina som det krigas i utan i även i Afrika. Jag tror också på att man i ett kommande krig kommer att använda atomvapen inte minst från Rysslands sida. Jag fattar inte att ledare vill förstöra världen och som raserar allt som byggts upp. Jag är mycket oroligt över världsläget och hoten om ett krig som kommer att ödelägga världen. Världen är full av dårar.

Så här skriver Omni
Det är troligt att världen befinner sig på väg in i ett tredje världskrig. Det säger det ryska säkerhetsrådets vice ordförande Dmitrij Medvedev i samband med en konferens i Moskva, skriver Reuters. Han varnar också för att risken för en kärnvapenkonfrontation ökar.
– Världen är sjuk och står troligen på randen till ett nytt världskrig, säger Medvedev som samtidigt säger det är möjligt att undvika.
Uttalandet kommer parallellt med att en chef vid det ryska utrikesdepartementet, Vladimir Jermakov, säger till den ryska nyhetsbyrån Tass att risken för en militär konfrontation mellan Ryssland och USA ”växer stadigt”. Det skriver Sky News.
Under gårdagens möte i FN:s säkerhetsråd fördömde generalsekreteraren António Guterres den förödelse som den ryska invasionen av Ukraina orsakat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.