Det är helt fel att elkunderna ska betala för det strömavbrott som Svenska Kraftnät orsakade utan den kostnaden ska Svenska Kraftnät stå för

Det måste bli någon som helst ordning på elpriserna. Nu blir det dubbla elpriser i morgon beroende beroende ett fel som inte kunde ske hos Svenska Kraftnät. Det måste vara fel att kunderna ska betala detta utan det borde Svenska kraftnät betala och ingen annan. Det där korta elavbrottet gjorde också att Forsmark 1 och Forsmark 2 stannade vilket får stora konsekvenser för elproduktionen. Nu vet man inte när dessa reaktorer kan starta igen och därmed vet man inte hur länge det påverkar elpriset.
Självklart borde den som är ansvarig för elavbrottet nämligen Svenska kraftnät så för de som får högre priser på det fel som orsakades av Svenska kraftnät

Så här har Omni beskrivit vad som händer med el priset på grund av Svenska kraftnät
Dubbla elpriser väntar i hela Sverige i morgon efter onsdagsmorgonens strömavbrott, rapporterar TT. Det korta avbrottet påverkade trafiken i Stockholm men också kärnkraftverken Forsmark 1 och 2, som ligger nere sedan dess.
– Vi har ingen prognos för återstart i nuläget. Vi håller på med ett fördjupat analysarbete just nu för att se så att våra anläggningar är intakta, säger Forsmarks presschef Josef Nylén.
Det orsakar i sin tur de höga elpriserna under morgondagen, säger Erik Ek, strategisk driftchef på Svenska kraftnät.
– Den produktion som inte kommer från Forsmark får ersättas av annan el och det kommer påverka elpriset förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.