Det behövs en snabb utbyggnad av vindkraft om vi inte vill ha energibrist kommunerna borde få gå in som delägare i Energibolagen

Vi behöver en snabb utbyggnad av vindkraften om vi inte ska få elbrist till den gröna industrin. Men den utredning som kom igår hörde jag många var besvikna att det blev ingenting till kommunerna. Men varför ska kommuner ha ersättning för att det byggs inom kommunen men kommunen får ju vara med och producera energi det är ju mycket bra.

Jag tycker att kommunerna ska få bli delägare i vindkraftsproduktion det är en mycket stor fördel för det egen del. Det är bra ekonomi att ta ut egen kraft bland annat för klara den el man behöver. Äger man kraft som man tar ut och nyttjar slipper man betala skatt på elen .

Det är samma sak för näringslivet att det är självklart ingen nackdel att äga egen energi. Det finns i alla fall skogsbolag som jobbar för att få egen vindkraft.

När det gäller vindkraft är det staten som saboterar utbyggnaden av vindkraften vilket är helt obegripligt. Det är militären som i stort sett är den största boven som nästan alltid stoppar den nya vindkraften med höga vindkraftverk. De säger bara nej och det verkar som om militären inte har något vett och ser att det är ett hot mot landets utveckling att bromsa vindkraften. Självklart går det att bygga höga vindkraft utan att det på något sätt är negativt för försvaret. Det finns teknik som gör att det går att flyga för försvaret. Det är märkligt att staten motarbetar att vi behöver ren energi.

När det gäller andra bromsklossar i prövningen går det inte att glömma bort länsstyrelsen och deras handläggningstider och kanske även kommunerna och det gäller all planering det blir så förbannade omständigt att det är obegripligt. Man måste våga ta beslut och se framåt. Det känns i de flesta fall som man på alla sätt försöker hitta saker som stoppar projekt. Det borde vara helt tvärt om att man borde först lägga ned kraft på att se hur man kan tillgodose den sökandes önskemål och inte bara försöka motarbeta alla projekt. Det har blivit ett feltänk i offentlig sektor nästan över allt att man lägger ned en djäkla kraft för att motarbeta allt som kommer och hitta fel. Lagen är klar nämligen att man ska jobba för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.