Inte kan det vara meningen att Björklöven ska ha ansvaret för att förbättra ishallen som ägs av kommunen och det behövs flera arenor i en kommun som ska växa

Jag blir lite förvånad när jag läser i dagens VK att Björklöven ska stå lite ombyggnader i ishallen för att få in fler på ståplats. Är det så att man behandlar alla lika om en förening ska bygga om och till i en annans anläggning. Det tycker inte jag kan bara rätt utan föreningen hur ju anläggningarna för sina matcher och betalar hyra för det. Att investera i andras fastigheter från en förening kan inte vara rätt. Björklöven har ju ingen bra anläggning för elitishockey om man ska öka intäkterna snarare tillhör man de som har det sämst av alla när det gäller anläggningen. Det skulle behövas en riktig Arena i Umeå som tar emot upp till runt 8000 åskådare och en anläggning där man även kan ha större event som tex slagerfestival och andra större event.?”

Björklöven har velat bygga om ståplats och lite till och jag blir förvånad när jag läste följande Björklöven har en önskan att bygga ut ståplatsläktaren i Winpos arena ända ner till sargen. Umeå kommun, som äger ishallen, menar att Björklöven i detta läge måste driva denna process.
– Där är vi tydliga med Björklöven, säger Lars Karlsson, fastighetsförvaltare vid Umeå kommun. När fasen har politiken avhändat sig ansvaret till en fastighetsförvaltare. Det är klart tycker jag att man borde anpassa ishallen för någon miljon så att idrotten den största i Umeå kan få lite bättre intäktsmöjligheter om vi ska få ett lag i högsta serien och att man kan bygga en evenemangsarena.

Vi kan ju sponsra rallysporten med kanske 30 miljoner per år för ganska lång tid och jag tycker det är bra men vi kan inte vara utan toppidrott i Umeå. Den har en stor del i att vi inte har några utsatta områden. Gott om idrottsplatser inte minst konstgräs som är kloka investeringar. Det följde med en inomhushall för fotboll när Thorengruppen byggde nya innebandyhall och inomhushall för fotboll och han skickade med ett stort tält för förfotboll och det ligger fortfarande nedpackat. Minns jag rätt stod Thorengruppen för hallen så skulle resten skötas av kommunen. Det finns mer som mer eller mindre tillhör antiken och det är en ordentligt konstsnöspår där man kan ha internationella skidtävlingar och gärna World Cup igen. Umeå växer och det är meningen och då behövs nya anläggningar för tävlingsidrotten om vi ska ha en frisk befolkning. Satsa på idrotten och den behöver anläggningar då får man inga utsatta områden det vida historien men risken nu är man man fallet ned till en lägre serie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.