En stor kraftverksdamm i Ukraina har gått sönder och mest troligt är det ryssarna som gjort det enligt Ukraina konsekvenser en katastrof

Ryssarna de saknar allt vett och det måste vi komma ihåg för all framtid. Nu har man spräng kraftverksdammen i Kachovka som ligger i Chersonregionen. Ryssarna gör som vanligt att de nekar och skyller ifrån sig. Att ett land blivit ett land som bara sysslar med lögner är på ett sätt intressant hur det kan bli så. Vi har ju hört Laronov göra det ett otal antal gånger. Den här dammen är viktig ur många synpunkter dels som kylvatten till Kärnkraftsreaktorn i Zaporizjzja
Ryssarna skyller ifrån sig och säger att det är Ukraina som förstört dammen. Jag tror inte på ryssarna utan att det är ryssarna. Ukraina vill ju återta området och det är viktigt för vattenförsörjningen. Det här kan få stora följder för stora områden. Jag lägger ut två artiklar från Omni som beskriver vad som hänt

Den viktiga kraftverksdammen i Kachovka i Chersonregionen har brustit, rapporterar Reuters. Ukrainas inrikesdepartement anklagar Ryssland för att ha sprängt dammen, något som Ryssland dementerar.
I en video publicerad på Telegram säger Chersonregionens militära chef och guvernör Oleksandr Prokudin, att evakueringar har påbörjats och att vattenmassorna ”kan nå en kritisk nivå inom fem timmar”.
Ryssland förnekar att man ligger bakom kollapsen och kallar uppgifterna för nonsens, enligt den ryska statliga nyhetsbyrån Ria Novosti.
På sociala medier sprids flera drönarvideor som uppges visa hur dammen brister och vatten forsar ut.
Kraftverksdammen förser stora delar av Krymhalvön och kärnkraftverket i Zaporizjzja med vatten.

Artikel 2 Dammkollapsen i Kachovka i Ukraina riskerar att leda till förödelse med katastrofala proportioner, enligt experter som New York Times talat med.
David Holmes, före detta meteorolog inom det amerikanska flygvapnet, säger till tidningen att samhällen i ockuperade ryska områden längs dammen riskerar att svämmas över och spolas bort.
Kollapsen utgör också en stor risk för närliggande hamnar och regionens ekosystem, enligt Holmes.
Ryssland och Ukraina anklagar varandra för att ha förstört dammen, som ligger vid floden Dnipro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.