Sätt stopp för högerpolitiken om världen ska överleva

Idag är det val i Storbritannien och äntligen har väljare sett att högerstyret är en ren katastrof. Det har också visat sig att Brexit har blivit mycket kostsamt för det medborgarna. Jag tror det har suttit vid makten sedan 2010 men gjorde en kraftig högergir när Boris Johnsson blev premiärminister och då fick de gamla högermänniskorna igenom att lämna EU vilket har blivit dyrbart för medborgarna. Högern eller Tories som det heter har kört hårt med de typiska högerfrågorna nämligen sänkta skatter och sämre välfärd. Det är mycket stora delar av befolkningen som fått det sämre eller mycket sämre medan de som redan har tillräckligt de har blivit mycket rikare. Det har hänt samma saker under lång tid som nu är på väg att hända även i Sverige. Vi får hoppas att det som nu händer i Storbritannien blir en väckarklocka för fler länder i Världen och Europa där extremhögern har gått framåt men över tid kommer människorna att sätta stopp för denna extremhöger som delar upp människor i rika och fattiga.

Nu styrs Grekland av högerpartiet det vill säga det konservativa partiet av premiärminister Kyriakos Mitsotakis ledning. Den högerpolitik han nu för där man man bland annat höjer veckoarbetstiden till 48 timmar. Grekland har gjort det möjligt för företag att förlänga arbetsveckan till 48 timmar. Det är självklart att fackföreningarna är emot detta och vi får säkert höra en ny story om detta. Vi ser ju att högern även i Sverige kommer att vara emot sänkt arbetstid men i Sverige kan ju facken göra upp om en kortare arbetstid.

Det behövs mera av solidaritet och satsningar på välfärd i många länder. Det som också syns tydlig är att högerpartierna i stort sett i hela världen inte har vett att se att vi är i en klimatkris och att det behövs stora förändringar i vårt sätt att leva och konsumera om jordklotet ska finns kvar. Det är snart den vanligaste nyheten att det kommer vindar som rensar ut samhällen både med stormar och enorma skyfall vilket beror på klimatförändringarna och stigande temperaturer i hela världen. Det behövs ett stopp för högerpolitikens vi ska fortsätta att leva på jordklotet och nu tar Storbritannien förhoppningsvis några steg bort från högerpolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.