Får man sitta på en sjukstuga enligt lag vecka ut och in och se vilka som kommer dit

Får man sitta på en sjukstuga enligt lag. Är det verkligen sant att personer som inte är sjuka får sitta på en sjukstuga om man inte är sjuk.

Har inte medborgare som behöver besöka en sjukvårdsinrättning rätten att vara anonym?

Det finns personer som besökt sjukstugan i Dorotea som fått uppringning av ockupanter som ringt och frågat om man är sjuk. Jag har sett att media tagit ställning för de som ockuperat men har aldrig sett en kritisk granskning ur patienternas synvinkel. Sjukstugan i Dorotea är till för de patienter som bor i Dorotea

 

Media ska syssla med kritisk granskning brukar man säga. Man har i alla fall i Doroteauppropet tagit ställning för de som ockuperat sjukstugan. Alliansen företrädare har också understött detta ja till och med en partiledare.

Jag tycker det är illa eller mycket illa att ingen ska kunna gå till sjukstuigan utan att hela samhället vet om det. Jag tycker också än en gång att media inte tänkt och funderat över hur det är för de patienter som vill besöka sjukstugan och jag är ganska säker på ett några har besökt andra ställen än att hela Dorotea ska veta att man varit på sjukan

5 kommentarer

  1. Ann-Britt Nilsson

    Ja vad säger man? Vilket företag eller hus skulle få ockuperas på detta vis? Det har ju varit en del husockupationer och där kom polisen och slängde ut ockupanterna. Så borde göras här också. Deras nonchalans och självgodhet har gått för långt. Folk måste helt enkelt säga ifrån. En vårdcentral är till för patienter inte för extremister. Människor är rädda för ockupanterna. På en liten ort får man inte ha en avvikande åsikt, räta in dig i leden. En riktigt otrevlig stämning i kommunen har det blivit. Hur kan de vara på där hela dagarna? Har de inga jobb? Om de lever på någon form av bidrag borde försäkringskassan undersöka om de som kan ockupera heltid inte skulle kunna ta sig ett jobb? Är de sponsrade av allians för västerbotten? Ge oss vanliga skattebetalare vår vårdcentral tillbaka och ge oss vår trevliga kommun tillbaka där man har rätt till vilken åsikt man vill utan att bli utmobbad! Vi pratar inte om något annat än detta i kommun. Detta hus tillhör skattebetalarna inte ockupanterna.

  2. Emil Wallin

    Detta har jag påtalat, utan att det händer någonting.

    Sjukstugan är till för dem som vill besöka en läkare och inget sammanträdesrum för partipolitiska åsikter.Borgarna i VLL har nu bedrivit valpropaganda över ett år i lokalerna.Att sedan vänsterpartiets ledare hoppat över staketet och bedriver högerpropaganda det kunde inte jag tro om honom. Peter måste agera!

  3. Rebell

    Det ligger faktiskt en hel del i vad du säger. Ett av problemen med denna historia är att man inte tillåts vara kritisk till vare sig ockupation eller folkomröstning här i VK. Har skrivit inlägg flera gånger där jag ifrågasatt ockupationen och en del påståenden gällande ambulansen i Åsele, men blivit refuserad….. Wonder why?

  4. Tommy

    Som svar på din fråga Lennart, NEJ man får inte göra som de görs i detta fall.

    Sjukstuga, vårdavd, akutmott eller liknade är inte till för allmänheten att använda som uppehållsrum eller värmestuga alt som i detta fall ockupera, finns bara vilja alt modet så är de bara att avvisa ut i kylan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.