Tomma SD stolar i kommunerna

Tomma SD stolar i kommunerna . Enligt media så kommer det att hända men det märkliga är faktiskt att folk röstar på ett parti som inte har några kandidater som ställer upp i valet. Då måste de som utformat lagarna tänkt fel. Har man fattat beslut att ett fullmäktige ska ha säg 31 ledamöter borde det vara så.

Det här har varit enkelt om man tänkt på det från lagstiftarnas sida. Har man inga personer har det väl varit enkelt att då tillfaller mandaten de partier som har kandidater och man har bara kunnat räkna partiet som om man inte deltagit. Nu kommer stolarna att stå tomma i stället för att mandaten gått till de partier som har folk. Det är ju bara enkel matematik att räkna fram vilka partier som fått mandaten.

4 kommentarer

  1. Roland Larsson

    Det är så enkelt att vissa inte vågat ställa upp innan valet utan valt att att
    ställa upp på öppen lista, tex. jag själv, i Nordmaling. Det är inte helt helt lätt att våga helt enkelt, även om man vill. Vad säger det om samhällsklimatetet och det demokratiska systemet i Sverige. Jag tycker också det är djupt förnedrande och kränkande att kalla SD-sympatisörer för rasister som du gjorde i en TV-intervju.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Partiet är ett rasistiskt parti och det är bara att läsa i partiprogrammet och hört Åkesson i TV så är det så.

  2. rollar

    Det är väl ganska naturligt att folk inte törs ställa upp i valet på en vanlig lista. Den enormt fientliga stämning som finns gör det svårt att orka med detta. Jag tror att det liknar situationen i förra Sovjet och andra totalitära stater. Jag har ändå personligen (efter svårt övervägande) valt att ställa upp på en sk. öppen lista i Nordmaling. Jag är personligen väldigt orolig hur det ska gå, och hur jag ska bemötas – som rasist eller? Jag undrar hur du (och många andra) kan kategoriskt kalla oss rasister och tycker det är otroligt jobbigt (minst sagt) att få se det utryckt i en lokal TV-intervju. Man funderar förstås hur det demokratiska samhället och dess värderingar fungerar. Gäller det inte Sverigedemokrater eller? Har vi (inom SD) inga demokratiska rättigheter att framföra våra åsikter och funderingar. Kan vi inte bli bemötta som ett vanliga parti. Tror du verkligen att närmare 800000 människor i Sverige är rasister och omänskliga monster? På vilka grunder bygger du detta i så fall. Är det förmätet att ställa frågan, men jag gör det ändå. Det finns en reell grund till ett ökande misstroende hos Svenska folket vad gäller den okontrollerade och dessutom, i många stycken, lagstridiga massinvandringen i Sverige. Jag är helt övertygad om att den stora skara som stöder SD har genomskådat Svenska myndigheters och politikers mörkläggning av de reella ekonomiska och demografiska förändringar och dess konsekvenser i Sverige. Min övertygelse är att när nationen har återfått sitt förnuft kan vi återgå till ett normalt förhållningssätt till migrationsfrågor. Jag vill avsluta med en Norsk journalists betraktelse av Sverige i dess svåra ångest: ”Gud bevare Sverige”

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Ni har demokratiska rättigheter men ni är ett rasistiskt parti och det visar inte minst alla avslöjanden som Expresen haar gjort. Jag tycker ni ska erkänna vad ni står för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.