Det är trots allt regeringen som är dömd för diskriminering, skyll inte ifrån er

 

Regeringen är fortfarande dömd för diskriminering.
Jag skrev i min blogg den 4 november att regeringen dömts för diskriminering och det står jag fast för.  Det är den regeringen som sitter som är ansvarar för allt som sker nu, oavsett vad som sägs. Maud Olofsson  verkar inte veta att det är hon och Reinfeldt  som sitter på lagstiftningsmakten, hon som skyller alltsom är fel på socialdmokraterna
I min blogg på s-info/holmlund har okvädesorden strömmat i strid ström och undanflykter har varit att regeln för gravida kvinnor instiftats under den socialdemokratiska regeringen. Skyll på någon annan när man bestämmer då är man inte regeringsduglig
Jag bara säger som så, skyll för allt i världen inte ifrån er ni styr lagstiftningen och har stiftat massor med lagar inom arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen för att sänka skatten för de som har det bäst.
Ni har regeringsmakten och lagstiftningsmakten och regeringen är dömd för diskriminering, då regeringen är dömd för försäkringskassans agerande mot gravida kvinnor

12 kommentarer

  1. Men lelle

    Årtioenden med vanstyre ändrar man inte över en mandatperiod.
    Visserligen så är den sittande regeringen ansvarig för de regler som gäller men det tar tid att ställa så lång vanskötsel till rätta

  2. Förälder

    När vi 2005 fick barn var vi i samma situation som det nu påtalade. Då hade vi en socialdemokratisk regering. Helt rätt att de som styr idag har ansvaret idag men jag kan ändå inte låta bli att fråga: Varför klagade du inte då?

    Visst är det lätt att sitta i opposition?

  3. TC

    Varför stiftade NI sossar en så diskriminerande lag som ni nu ger Alliansen skulden för, för om sossarna vunnit valet så hade det varit NI som nu dömts för den diskriminerande lag NI skapade, varför ville ni då när NI stiftade lagen att gravida kvinnor ska diskrimineras?
    Skattesystemet är absurdt eftersom det inte är en platt skatt där alla beskattas RÄTTVIST efter bärkraft, 50 procent av 1000000 är betydligt fler kronor än 50 procent av 100000. Skatterna har sänkts så att låginkomsttagare får mer pengar att handla MAT o sjuka ska bli friska o arbetslösa få ett jobb, tvärtemot sossepolitik

  4. BIM

    Lennart,
    Lägg dig ner och låt det röda blodet svalna. Försök därefter att skriv en blogg som vi alla kan förstå.

  5. Vera

    Vi vet, alla vet. Lennart du kan komma ut nu. Vi vet att du skäms. Men du är inte sämre bara för att du är Moderat och gömmer dig i ett fd arbetarparti, finns många moderater som gör det. Kom ut nu så känns det bättre sen.

  6. Mattias Larsson

    Du har rätt i att regeringen är ansvarig för lagstiftningen, tror dock inte riktigt att man kan säga att regeringen är dömd för diskriminering.
    Men det som är glädjande är att vi nu har en regering som skapat en diskrimineringslagstiftning som gör att det som (s) regeringen beslutade om numera anses som diskriminerande mot kvinnor.

  7. Erik White

    Kära Ume-bor. Jag ger er en chans till 2010. Sitter Lennart Holmlund kvar efter detta val ger jag upp. Då kommer Umeå-kommun vara paria i mina ögon.

    Snälla, ni har givit mig så mycket i mitt liv, framförallt musiken under 90-talet. Men nu får ni sluta. Det kan ha varit ett kul skämt att rösta in Lennart men nu börjar det bli lite pinsamt.

    Snälla?

  8. Patrik Wennberg

    Lennart som vanligt så har du alltid svar på tal, du kan tågordningen för regeringens makt och vilka som är utförande organ.
    Håller med dig att det är regeringens ansvar för försämringarna och det är den regeringen som satt vid makten när anmälningarna om diskriminering togs som är ansvarig(2006).
    Vad jag förstår av den efterföljande debatten så syftade du på att det är den sittande regeringen som skulle vara ansvarig? Kan det vara som vanligt när det gäller dig att du gärna uttalar dig utan att hålla dig till, alternativt kontrollera fakta.

  9. sign. umebo

    Nej, nu får det vara nog! Jag kräver att Umeås kommunalråd skall känna till vilka som äger den lagstiftande makten i vårt land. Vad är det för gallimatias som flimrar förbi i hjärnan, du drar ett löjets skimmer över socialdemokrater i vår kommun.Har du ingen god vän som du kan dryfta dina tankar med? Så här kan det inte fortsätta. Det finns väl en stadsjurist anställd av kommunen, begär en lektion.

  10. S.Lenn Pettersson

    Nu är det åter dags för HOlmlund att figurera i Dagens nyheter. På söndags-DN:s ledarsidan citeras hans kommentar till domen om diskriminering av gravid kvinnor. Umeås kommunalråd konstiga slutsatser o kommentarer sprids i vida cirklar över landet. Och allt fler frågar sig vad det är för politisk talesperson umeborna har

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.