Borgligt valfusk

 

I Åsele ska alla fem borgliga partier gå ut i en gemsam lista. Då säger jag att det inte finns i det svenska systemet utan är i så fall ett nytt parti som bildats. I Sverige har vi partival med personvalsinslag och då kan inte moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna, folkpartiet och åselepartiet säga att man går ut med gemensam lista utan man har ju bildat ett nytt lokalt parti där man troligen går ut med ett budskap i kommunen, och i landsting och riksdag stöttar sitt förra parti.
 
Sånt kan inte hända inom socialdemokratin. Endera är man med i partiet som helhet eller inte. Jag tycker det håller på att bli för mycken manipulation och det är ett hot mot demokratin och visar också på den samlade borglighetens bristande respekt för svensk grundlag där man har partival med personvalsinslag och om att inte accepterar sitt partis politik i får man väl byta. Uteslut de som missbrukar demokratin och märklig nog ifrågasätter inte media förfarandet och det gör mig mycket bekymrad
 
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Jan N

    Nu är det inte ”den samlade borgerligheten” som i praktiken bildat ett nytt parti i Åsele, utan några lokala partiföreträdare som nog menade väl. Dock utan att riktigt kolla upp och tänka igenom alla konsekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.