Kvinnorna får lägre pension med Borg och alliansen

 

Kvinnor vakna, ni ska inte välja att diskrimineras
 
Alliansregeringen har sagt att sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen inte ingår i välfärdens kärna och det har vi sett. Ersättningsnivåerna när du blir sjuk eller arbetslös ligger för många runt 50 % av ordinarie lön. För många så kanske det trots allt skulle gå att klara sig om man nyttjar systemen några enstaka gånger med det kan ha enorma effekter på lång sikt då ersättningarna är pensionsgrundande
 
Därför är det en riktig och verklig kvinnofälla. Kvinnorna är de som föder barn och tar ut en större del av föräldraförsäkringen och det göra att pensionen sjunker. En kvinna som föder till exempel tre barn är hemma runt 3 år minst med barnen och sedan kommer alla andra tillfällen med vård av sjukt barn men även egen sjukdom kommer med.
 
Det innebär att en kvinna om du även räknar med att hon kan bli arbetslös kanske är borta från jobbet säg i fem år med en ersättning från systemen på kanske halva årslön.
 
Det innebär i sin tur att hon kommer att få mycket dålig pension. Säg arbete i 40 år i anställning och borta sammanlagt 5 år för barnafödsel, sjukt barn, arbetslös med en halv inkomst under frånvarotiden så är det helt klart att den politiken är ett knivhugg i ryggen på kvinnorna och deras framtida pensioner och då hjälper det inte att de får jobba tills de är 69 år
 
Jag är bara förvånad över att en del kvinnor röstar på ett parti har en politik som är så negativ för kvinnorna. Taket i försäkringarna är alldeles för lågt och ger dåliga pensioner. Jag är förvånad över att inte media genomskådat detta.
 
Väljer du dessutom kvinnorna att ta vårdnadsbidrag så blir det ännu mindre pension. Man måste i ärlighetens namn säga att allianspolitiken är en dolkstöt i ryggen på kvinnor och det är så mycket mer än en kvinnofälla så jag har svårt att finna ord att inte detta genomskåda.
 
Sedan säger Borg att nivåerna i försäkringarna inte ingår i välfärdens kärna då säger han samtidigt att inte heller pensionerna ingår
 

4 kommentarer

  1. Mr Cool

    Eftersom pensionärer ligger Lennart varmt om hjärtat så vill jag bara erinra om vad Mona Sahlin säger ”Svenskarna måste jobba tre år längre för att klara välfärden, med tanke på den åldrande befolkningen. Det är en strid jag måste ta, inte bara på kongressen utan även efter, att vi måste jobba mer, fler timmar under våra liv och att fler personer måste arbeta. Dels för att klara välfärdsuppdraget, dels finansiera det”. http://www.expressen.se/1.1758264 Så rösta INTE rött om ni vill kunna pensionera er vid 65.

    Men notera att det ofta meningslösa biståndet ständigt skall nå nya höjder.

  2. dave

    Men med socialdemokraternas politik får kvinnorna betala mer i skatt. I dagens samhälle måste vi som är yngre spara till vår egen pension om vi ska ha något att leva på den dagen vi går i pension. Detta innebär att dessa kvinnor med Alliansen politik kan sätta av ett par hundralappar i månaden i ett privat pensionssparande istället för att betala extra i skatt och leva utan pengar efter pension.

  3. Daniel

    Folk kommer att rösta på det som de tror är bäst för dom. Om det innebär att hushållet får mer att röra sig med, även om en av parterna blir drabbad negativt, kan det vara bäst för dom.

    Sen om man pga det här får skattesänkningar med 1000:- / månad och sparar det i 40 år blir det 480000:-. Tar man ut de pengarna under 15 år när man är pensionär blir det 2666:- / månad. Har inte räknat på det, men kanske får man mer att röra sig med som pensionär trots mindre pensionsgrundande inkomst? Med ränta blir det ännu mer att ta ut naturligtvis.

    Allt beror på vad man själv tror man tjänar på.

  4. Joakim

    Lennart, ni inom ”S” brukar ju säga att ni företräder ”folket” arbetarna. När ni pratar om fastighetsskatten så är det 1% dvs. Dom med riktigt höga inkomster som blir drabbade. NU drar du på igen med mindre seriösa uttalanden dessutom i skrift.(Ersättningsnivåerna när du blir sjuk eller arbetslös ligger för många runt 50 % av ordinarie lön) vilka menar du att det är synd om? Dom med väldigt höga inkomster eller sjuksköterskan som du värnar så mkt om? Vore trevligt att få läsa här vad du menar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.