Vilket spännande veckoslut

Vilket spännande veckoslut vi är i. Idag börjar ett spännande veckoslut som dessutom är slutet på en mycket lång och viktig process, nämligenBotniabanans invigning som idag börjar med invigningen av godsbangården som inte ingick i Botniabanan AB,s uppdrag. Gränsen för Botniabanan drogs vid Östra kyrkogatan drogs vid Östra Kyrkogatan så både resecentra Umeå C och godsbangården hamnade utanför, men det har ingen betydelse för den är finanserad via ordinarie anslag.

Godsbangården kommer att ha stor betydelse för vårt näringsliv och last och lossningsprocesser kan göras på ett effektivare sätt och därmed billigare. Nu får järnvägen och godsentrepenörerna en godsbangård som är konkurensneutral vilket jag tror är mycket viktigt, nu är det upp till dem att visa hur bra järnvägen är.

Visst har det varit en del problem under byggandet då det är länge sedan det byggdes en helt ny och med helt nya förutsättningar men det har lösts efter diskussioner då målsättningen varit gemnsam, Sveriges bästa godsbangård. Det finns ju självklart mera etableringar som kan göras och mer  att utveckla godshanteringen både med samarbete västerut och mot öster och Finland.

Norra Europas godsnav är färdigt att tas i bruk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.