Blir det fler jobb om sjuka och arbetslösa blir fattigare ?

 

Högeralliansen har infört ett system där de som är pensionärer har högre skatt än löntagare. Det har inte gått att få svar på frågan varför. Den som går i pension är ju personer som fått sänka sin levnadsstandard betydligt än sen de jobbade då pensionerna numera inte morsvarde vad de en gång var tänkt uppemot 70 till 80 % an den lön man hade. Förändringarna tillkom då finansieringen av systemet inte räckte till.
 
Nu ska de dessutom betala högre skatt än löntagarna och då är frågan varför ska pensionärerna behöva sänka standarden ännu mer sen de gick i pension på grund av alliansens straffskatt, som finansierar skattesänkningarna för de som tjänar mest
 
Det finns en fråga till som jag tycker har kommit bort och det är på vilket sätt det blir fler jobb om sjuka och arbetslösa blir fattiga?

Det skapar ju också en konsumtion om sjuka och arbetslösa har mer att handla för. Det är ju motivet för regeringen att sänka skatterna för de som tjänar mest för då handlar de mer, men de sparar också mer

En kommentar

  1. Tommy

    Lennart!

    Högeralliansen har fortsatt på den väg som Göran P stakade ut, det var han som initierade dagens sätt att finansiera o reglera pensionen.

    Varför nämner du inte att S under de senaste 12åren vid rodret ALDRIG sänkte ngn skatt för pensionärerna vilket Alliansen trotsallt gjort, tom 3gånger.

    Sett över lång tid, åren 1991-2008, är det även pensionärerna som haft störst procentuell ökning av disponibel inkomst enligt SCB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.