Hipp hipp hurra hurra Björklöven

Idag firar Björklöven 40 år och i samband med detta bjuder runt hundra företag på gratis entre genom att betala en krona eller mer för varje åskådare som går dit. Ta och gör slag i saken och gå dit och se matchen mot Teg så gynnar du också Löven.

Jag har varit på Ishockey så fort jag varit hemma de flesta matcherna sedan isladan byggdes. Det har varit glädje och sorg men dit går jag. Så även i kväll även om jag inte riktigt kommer ihåg om Björklöven har mött TEG i Elitserien eller högsta serien eller om det var dåvarande IFK Umeå.

Tänk att under en tid fanns det tre bra lag i Umeå, IFK Umeå, Teg och Sandåkern och det var för 40 år sedan som Björklöven bildades med en sammanslagning av Sandåkern och IFK Umeås ishockeysektion.

Höjdpunkten var självklart SM guldet men det har varit fantastikt många lirare som spelat i Björklöven, det är väl det jag saknar mest av allt, lirare som var helt oberäkliga i sitt agerande och som gjorde mål.

Det är inte lönt att vara nostalgisk utan hoppas att man än en gång får se topp ishockey i Umeå och jag hoppas också att den nya ledningen ser till att man tar ansvar för ungdomsverksamheten på ett nytt sätt så att de unga lovande spelarna stannar kvar här i stället för att fara till andra klubbar.

GRATTIS BJÖRKLÖVEN OCH VILL HOPPAS PÅ FRAMTIDEN

Du kan även läsa en blogg som jag skrev tidigare idag genom att klicka här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.